Τοποθέτηση του Δημήτρη Μπάιλα

"Ντροπή για την κοινωνία μας"

  • Τρίτη, 27 Ιουνίου, 2017 - 16:11

Ότι καταγγέλλω με αυτήν την Δημόσια παρέμβασή μου, δεν το κάνω ούτε ως πρώην Νομάρχης, ούτε ως εκπρόσωπος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
Το καταγγέλλω ως απλός πολίτης, απευθυνόμενος στους συμπολίτες μου, μήπως έτσι και ταρακουνήσω τις κοιμισμένες συνειδήσεις των τοπικών αρχόντων και παραγόντων του νησιού μας, που απολαμβάνουν την μακαριότητα της καρέκλας της εξουσίας, αδιαφορώντας για την αγωνία, τον πόνο, την δυστυχία 250 συμπατριωτών μας που εγκαταλελειμμένοι, ξεχασμένοι και πεινασμένοι ξημεροβραδιάζονται στα χαλάσματα ενός ρημαγμένου Ναυπηγείου, προσπαθώντας να διατηρήσουν μέσα τους αναμμένη τη τελευταία σπίθα ελπίδας, αρνούμενοι να παραδεχτούν ότι τελείωσε η ζωή τους, και ότι πρέπει να ακολουθήσουν το δρόμο της ξενιτιάς.   
Οι βουλευτές του Νομού τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Ν.Δ. μετά από τις  μεγαλοστομίες και υποσχέσεις έχουν εξαφανιστεί και μοναδικό τους μέλημα είναι, οι μεν  πρώτοι πως θα εξακολουθήσουν να κάθονται στις καρέκλες, οι δε δεύτεροι εκλεγμένοι, ή πολιτευτές, να σπρώχνονται μεταξύ τους βλέποντας την ευκαιρία, για το ποιος θα κλείσει θέση στο συμπόσιο της εξουσίας που στρώνεται. Ενώ στο τόπο τους, στην πρωτεύουσα του Νομού που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν, κάποιοι συμπατριώτες τους ζουν σαν φαντάσματα στην αυλή του εργοστασίου, περιμένοντας να τους δώσουν μια βοήθεια, ή έστω μια παρουσία  και έναν λόγο παρηγοριάς.
Ίδια και ίσως χειρότερη στάση από την περιφέρεια, αλλά και από την Δημοτική αρχή, οι οποίοι εμφανίζονται μόνο όταν ιδούν ψήφους μαζεμένους, για να τους ξεγελάσουν κάθε φορά με δεκάρικους αγωνιστικούς λόγους, και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.
Είναι περίπου ένας μήνας που έχει κοπεί το ρεύμα και το νερό στο Ναυπηγείο, και δεν ενδιαφέρθηκε κανένας.
Τα βράδια , οι εργαζόμενοι κάθονται στη πύλη με φακούς και φαναράκια και τα πρωινά χρησιμοποιούν τις τουαλέτες των γειτονικών καταστημάτων. Λες και δεν μπορούσε η Περιφέρεια με μια παρέμβασή της προς την ΔΕΗ, μετά από συνεννόηση με τον Δήμο να τραβήξει σιωπηρά ένα καλώδιο από το διπλανό Γκαράζ του Δήμου, για να έχουν έστω μία λάμπα την νύχτα, ή δεν μπορούσε το Δημοτικό Συμβούλιο, πάλι σιωπηρά και ΟΜΟΦΩΝΑ, ,να τους δώσει μια γραμμή με νερό για τις τουαλέτες. Χρησιμοποιώντας το πραγματικό επιχείρημα της υγείας των εργαζομένων.
 Δίπλα τους, έξω από την πόρτα τους, βλέπουν 250 συμπολίτες τους να βιώνουν τέτοιες καταστάσεις, που είναι ντροπή για την κοινωνία μας, και δεν έχουν έστω μια στάλα συνείδησης, ή ανθρωπιάς να κάνουν μια προσπάθεια, όχι  να αγωνιστούν μαζί τους, κάτι τέτοιο είναι άγνωστη έννοια για αυτούς, αλλά  να τους προσφέρουν τα ελάχιστα, ή έστω να περάσουν και να ρωτήσουν τι κάνουν;.
Με τέτοιους ηγέτες περιμένουμε να δομηθεί η κοινωνία της αλληλεγγύης που απαιτείτε να υπάρχει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε.!!
Εγώ προσωπικά σαν απλός πολίτης αισθάνομαι ΝΤΡΟΠΗ.!!                                            

Μια λέξη που φαίνεται πως έχει σβηστεί από την καρδιά αυτών που ισχυρίζονται ότι εκλέχτηκαν για να υπηρετούν τους συμπατριώτες τους, τους οποίους είμαι βέβαιος ότι, όλα τα Μ.Μ.Ε. θα τους βοηθήσουν με ανάλογα δημοσιεύματα.!!