Ο Γ. Βλασερός στη Νάξο

  • Σάββατο, 7 Απριλίου, 2018 - 09:33

Ο Γιάννης Βλασερός Γραμματέας του Τομέα των Νησιωτικών  Χώρων τού ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ήδη μέλος της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής  βρέθηκε το χρονικό διάστημα από 28 Μαρτίου εως 2 Απριλίου στα νησιά της Νάξου των Μικρών Κυκλάδων και της Σαντορίνης. Καταρχήν συμμετείχε ως καρδιολόγος ιατρός ενός πενθημέρου προγράμματος καρδιολογικών  ενδοκρινολογικών και γυναικολογικών ιατρικών εξετάσεων σε απομεμακρυσμένες περιοχές των συγκεκριμένων νησιών.Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιήθηκε από την οργάνωση "Υγεία για όλους "σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές του Δήμου Νάξου  και με συμπληρωματικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προερχόμενον από το νοσοκομείο της Νάξου και τα αγροτικά ιατρεία των νησιών .Ουσιαστική συνεργασία υπήρξε με ολους τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων.Η συγκεκριμένη εξόρμηση ήταν αρκετά χρήσιμη και δόθηκε η δυνατότητα  να υπάρξει υγειονομική παρέμβαση σε 309 περιστατικά που δεν είχαν την δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε εξειδικευμένες δομές υγείας.

Κατά αρχήν στά χωριά Κωμιακή Κόρωνο την πρώτη μέρα,Φιλώτι την δεύτερη και στη συνέχεια τις δύο επόμενες μέρες στα νησιά Ηρακλειά ,Σχοινούσα ,Κουφονήσι και Δονούσα.Η εξόρμηση έκλεισε με εξετάσεις στό ιατρείο της Απειράνθου στη Νάξο.

Την  Δευτέρα 2 Απριλίου ο Γιάννης Βλασερός επισκέφθηκε την Σαντορίνη όπου συμμετείχε  στην εκδήλωση του Θηραικού λαού στην διεκδίκηση του να παραμείνει ενεργό το ιδιωτικό αεροπλάνο αεροδιακομιδής των ασθενών  του νησιού και στό αίτημα του να ανανεωθεί  η θητεία ενός επιτυχημένου γιατρού του νοσοκομείου . Λαμβάνοντας δε τον λόγο υπερασπίσθηκε τα δίκαια αιτήματα του κόσμου καταλήγοντας ότι οι κρατούντες πρέπει να αφουκράζονται τη φωνή τού κυρίαρχου Λαού.