Ο Συνήγορος του Παιδιού στη Σχοινούσα

Τις Μικρές Κυκλάδες και συγκεκριμένα το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις της Σχοινούσας επισκέφτηκε, μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας Μαρίας Βενιέρη, ο Συνήγορος του Παιδιού, Γεώργιος Μόσχος.

Στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας στα γυμνάσια, που υλοποιείται για πρώτη φορά την τρέχουσα σχολική χρονιά, ο κ. Μόσχος συναντήθηκε με τους μαθητές, τους ενημέρωσε για το ρόλο του και συζήτησε μαζί τους για τα δικαιώματά τους, την αξία του σχολείου και της οικογένειας, τα στερεότυπα της κοινωνίας και για το πώς καθορίζονται οι ρόλοι σε άνδρες και γυναίκες.

Στη συνέχεια, κουβέντιασαν για την αντιμετώπιση των συγκρούσεων, των προκαταλήψεων και των διαφωνιών μέσα σε μια σχολική μονάδα και έπαιξαν σχετικά παιχνίδια ρόλων.

Μετά το τέλος, οι μαθητές εξέφρασαν τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους, συνειδητοποίησαν τη σημασία του ρόλου του Συνηγόρου παράλληλα με την αξία του σχολείου. Επιπλέον, ο κ. Μόσχος συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς, τους ενημέρωσε για το πώς αντιλαμβάνονται οι μαθητές το σχολείο και για τις προτάσεις που προέκυψαν μέσα από την συζήτηση. 

Το απόγευμα είχαν προσκληθεί όλοι οι γονείς του νησιού σε μια ανοιχτή συνάντηση-συζήτηση, με αρκετά μεγάλη ανταπόκριση. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το ρόλο του Συνηγόρου και ακολούθησε συζήτηση με θέματα που τους απασχολούν σε σχέση με τα παιδιά τους.

Η κ. Βινιέρη ευχαρίστησε τον κ. Μόσχο για την παρουσία τους, όσο και για τις γνώσεις και την αισιοδοξία του που μοιράστηκε με γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές.