Καθαρισμός ακτών του Δημοτικού Διαμερίσματος Ποσειδωνίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Σύρος έστειλε το μήνυμα

Την ευαισθησία τους για το περιβάλλον, μα πάνω από όλα την αγάπη τους για το νησί τους, έδειξαν για μία ακόμη χρονιά μικροί και μεγάλοι εθελοντές της Σύρου, μέσα από τη συμμετοχή τους στον ετήσιο καθαρισμό των ακτών του Δημοτικού Διαμερίσματος Ποσειδωνίας.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος , από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποσειδωνίας "Ο Ποσειδών", τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάρης "Η Πανάχραντος", τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φοίνικα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Φίλων Μέγα Γιαλού", με τη στήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Στην εκδήλωση-θεσμό στο νησί της Σύρου συμμετείχαν συνολικά 18 φορείς, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να καθαρίσουν ταυτόχρονα τις παραλίες της Βάρης, του Μέγα Γιαλού, των Αγκαθωπών, του Κόμητου, του Φοίνικα και της παραλίας Βούλγαρη.

Ειδικότερα, έλαβαν μέρος η Τοπική Κοινότητα Ποσειδωνίας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων/Περιφερειακή Εφορεία Κυκλάδων, ο Φυσιολατρικός και Ερασιτεχνικός Όμιλος Αλιέων Ποσειδωνίας, η Δημοτική Κοινότητα Βάρης, η Προκεχωρημένη Ναυτική Βάση Σύρου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων/Περιφερειακή Εφορεία Κυκλάδων, ο Ερασιτεχνικός Αλιευτικός Όμιλος Βάρης "Η Φάμπρικα",, ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος "Η σοφία της παράδοσης", η Σχολή μουσικής "Το τρεχαντηράκι της Ελπίδας", ο Σύλλογος Πελοποννησίων Σύρου, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Σύρου και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φοίνικα.

Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκαν και υποβρύχιοι καθαρισμοί στο αλιευτικό καταφύγιο των Αγκαθωπών από αυτοδύτες του Salt Waters Divers (Νίκος Κουμαριανός) και στο Αχλάδι από αυτοδύτες του Syros Diving Center (Γιώργος Ρουσσουνέλος).

Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά η Σύρος συμμετείχε στην εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, η οποία χορήγησε στο Δήμο ενημερωτικά έντυπα και απαραίτητο για τον καθαρισμό εξοπλισμό.

Παρών στη δράση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Μάριος Βουτσίνος ο οποίος τόνισε τη σημασία των περιβαλλοντικών και εθελοντικών δράσεων για τη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης στους μικρούς δημότες, αλλά και για το ίδιο το νησί. 

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση της "Κοινής Γνώμης"