Προβλήματα με την αδειοδότηση θαλασσίων σπορ στην παραλία Αγ. Νικολάου Αγκαιριάς Πάρου

Θαλάσσια σπορ σε υγρότοπο της Πάρου

  • Τρίτη, 4 Ιουλίου, 2017 - 06:13

Την αντίδραση της εκφράζει η Δημοτική Κοινότητα Αγκαιριάς Πάρου σχετικά με την αμφισβητούμενη αδειοδότηση για χρήση της παραλίας του Αγ. Νικολάου για θαλάσσια σπορ, ζητώντας από τον Έπαρχο Πάρου, Κ. Μπιζά να επιληφθεί της κατάστασης.

Ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου & Έπαρχος Περιφερειακής Ενότητας Πάρου, Κώστας Μπιζάς, με επιστολή του προς το Λιμεναρχείο Πάρου γνωστοποιεί την καταγγελία της Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς και ζητά την σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής για έλεγχο των όσων καταγγέλλονται, λαμβάνοντας υπόψη και τις σχετικές αρνητικές γνωμοδοτήσεις φορέων επί του θέματος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην απόφαση της Δ.Κ. Αγκαιριάς, από το 2015 είχε ληφθεί απορριπτική απόφαση από το τοπικό συμβούλιο ως προς το αίτημα χορήγησης άδειας χρήσης της παραλίας Αγ. Νικολάου για χρήση θαλασσίων σπορ.

Στο σκεπτικό της τότε απορριπτικής απόφασης αναφερόταν ως λόγοι απόρριψης «Α) ότι ο κόλπος της Αλυκής κατά τους θερινούς μήνες δέχεται πάρα πολλά μικρά και μεγάλα σκάφη, έτσι ώστε να κάνουν επικίνδυνη την όποια δραστηριότητα θαλασσίων σπορ Β) ότι η παραλία του Αγ. Νικολάου βρίσκεται σε υγρότοπο που απαγορεύει οποιαδήποτε δραστηριότητα».

Για την αδειοδότηση «όχι πλέον σε αιγιαλό και παραλία, αλλά σε σημείο στίγμα», η οποία παραχωρήθηκε στο επιχειρηματία που αιτήθηκε σχετικά, στο έγγραφο της Δημοτικής Κοινότητας εκφράζεται «η αντίθεση του τοπικού συμβουλίου, του κόσμου της Αγκαιριάς και των επισκεπτών (επιτροπή αγώνα – υπογραφές) και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιράς».

Σημειώνεται δε ότι «επίσης, διαπιστώθηκε με έλεγχο από τη δημοτική αστυνομία, η κατάληψη κοινόχρηστου χώρου επί του αιγιαλού στις 20/6/2017, παραβιάζοντας έναν από τους όρους της αδειοδότησης».

Βάσει των ανωτέρω ζητείται από τον Έπαρχο Πάρου οι αρμόδια υπηρεσία να λειτουργήσει αναλόγως για την λύση του προβλήματος.

Ο κ. Μπιζάς στο έγγραφο του προς τον Λιμενάρχη Πάρου αναφέρει ότι «Παρακαλώ να συγκληθεί η επιτροπή του άρθρου 35 Γ.Λ.Κ. (ΦΕΚ Β΄444/1999) για να εξετάσει την καταγγελία της Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς (έγγραφο 8533/3-7-17) σχετικά με την αδειοδότηση θαλασσίων σπορ στην παραλία Αγ. Νικολάου της Δ.Κ. Αγκαιριάς».

Πέραν αυτού ο κ. Μπιζάς συμπληρώνει το αίτημα του αναφέροντας ότι « Θα ήθελα επίσης να ληφθούν υπόψη η αρνητική γνωμοδότηση της Δ.Κ. Αγκαιριάς Πάρου, το έγγραφο του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριανών Δήμου Πάρου με α.π. 54/19-5-17 και το έγγραφο επιτροπής αγώνα με ημερομηνία 28-6-17».

 

 

Ετικέτες: