Ηπιότερος ο καύσωνας αυτής της εβδομάδας

Επανέρχεται το κύμα ζέστης, μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), ωστόσο, όπως φαίνεται, η ένταση και η διάρκειά του, ευτυχώς θα είναι μικρότερες, από το μεγάλο καύσωνα στα τέλη Ιουνίου.

Το θερμόμετρο ξεκίνησε την ανοδική πορεία του ήδη από σήμερα, Δευτεέρα, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει περίπου στους 40-41οC στην ηπειρωτική Ελλάδα, έως την Πέμπτη. Στον αντίποδα, οι Κυκλάδες φαίνεται να βρίσκονται σε ευνοημένη θέση, καθώς όπως αναφέρεται στην αναλυτική πρόβλεψη της ΕΜΥ, ο υδράργυρος δεν πρόκειται να ξεπεράσει 34 βαθμούς.

Σύμφωνα με την επίσημη πρόβλεψη της ΕΜΥ:

Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, την Τρίτη στα βόρεια τους 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 38 και πιθανόν κατά τόπους τους 39 βαθμούς, την Τετάρτη και την Πέμπτη τους 39 με 40 βαθμούς και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Στις παραθαλάσσιες περιοχές, τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, την Τρίτη τους 34-36 βαθμούς, την Τετάρτη τους 36-38 βαθμούς , την Πέμπτη τους 37-38 βαθμούς και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη τους 39 βαθμούς.

Στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές, την Τρίτη τους 31 βαθμούς, την Τετάρτη και στην Πέμπτη τους 33 με 34 βαθμούς. Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση από τα βόρεια, η οποία θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και το Σάββατο σε όλη τη χώρα.

Ετικέτες: