Η οικογένεια του Μάννα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Σχέση αμοιβαίας αγάπης και εμπιστοσύνης

Με την ευχή η αγαστή συνεργασία τους να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, με βασικά εφόδια το ομαδικό πνεύμα και την αμέριστη αγάπη για το χωριό τους, η Δημοτική Κοινότητα Μάννα και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στην Ενοριακή Αίθουσα του Ιερού Ναού Μετάστασης της Θεοτόκου στο Μάννα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειακός σύμβουλος Μάρκος Δαδάος, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Δομένικος Σαγκινέτος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου Δημήτρης Κοσμάς, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας, Απόστολος Ρουσσουνέλος, ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σύρου Παύλος Χρυσαφίδης, τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Μάννα Μαρίνα Μακρή και Στέλιος Τρουμπετάκης και η πολιτευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μάννα κ. Γιάννης Μαραγκός, ευχαρίστησε από καρδιάς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου για το πολύτιμο έργο τους μέσα από το οποίο αναδεικνύονται οι αξίες της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της παράδοσης, η οποία μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για τη βοήθειά της, καθώς και στο Λιμενικό Ταμείο, το οποίο ανταποκρίνεται θετικά, διαμέσου του προέδρου του Δημήτρη Κοσμά, σε κάθε αίτημα της Κοινότητας. Τέλος, αναφέρθηκε και στο καλό κλίμα που επικρατεί μεταξύ των μελών του συμβουλίου, μέλη του οποίου προέρχονται τόσο από τη μείζονα όσο και την ελάσσονα μειοψηφία. «Παρότι έχουμε πολυφωνία, το 99% των αποφάσεων της Δημοτικής Κοινότητας είναι ομόφωνες για το χωριό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θετική αύρα και μεράκι

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρης Κοσμάς τόνισε ότι μια καλή συνεννόηση και συνεργασία εξαρτάται από τις ανθρώπινες σχέσεις, προσθέτοντας ότι, η Κοινότητα έχει βρει στο πρόσωπο του Γιάννη Μαραγκού, τον κατάλληλο εκπρόσωπό της. «Είναι ένας άνθρωπος, που αντιμετωπίζει το πρόβλημα πριν αυτό εμφανιστεί. Οι παρεμβάσεις του είναι άμεσες και εύχομαι να δουλεύει πάντα έτσι με ανιδιοτέλεια και με πολλή αγάπη για την κοινότητά σας», κατέληξε.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σύρου κ. Χρυσαφίδης, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Μαραγκό για τη θετική αύρα που εκπέμπει και το έργο που παράγει, με την ευχή η κάθε κοινότητα να έχει μελλοντικά το δικό της ταμείο για να μπορεί να παράγει το δικό της έργο και «να μην είναι έρμαιο της κάθε δημοτικής αρχής που συνήθως φροντίζει εκεί που έχει να πάρει “ψηφουλάκια”».

Ευχές για μία καλή χρονιά με χαρά και αισιοδοξία απηύθυνε με τη σειρά της και η πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μάννα, Ελπίδα Νικητίδου, η οποία προσκάλεσε το κοινό στην αποκριάτικη χοροεσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Φεβρουαρίου σε εστιατόριο στην παραλία της Αζολίμνου και στην καθιερωμένη εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας (19 Φεβρουαρίου). Τέλος, υπενθύμισε ότι, τον προσεχή Μάρτιο θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν υποψηφιότητα.

Η Ταμίας του Συλλόγου, Δήμητρα Γαβριήλ προχώρησε στον οικονομικό απολογισμό της περασμένης χρονιάς, ενώ παιδιά του Μάννα παρουσίασαν ποιήματα και πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησαν οι εφημέριοι της περιοχής π. Αντώνιος Βουτσίνος και π. Αντώνης Χάλαρης.