Το μήνυμα της αγάπης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης διέδωσαν και φέτος οι μαθητές της Σύρου

Δώρα από καρδιάς

Χαμόγελα σε πολλά παιδιά εντός και εκτός Σύρου χάρισαν για μία ακόμη χρονιά οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του νησιού, συμμετέχοντας στην τελετή έναρξης των χριστουγεννιάτικων πολιτιστικών εκδηλώσεων «Όλο το νησί μία γιορτή».

Με βαθύ αίσθημα αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης, μικρά και μεγάλα παιδιά, συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου και έδωσαν δυναμικό «παρών» σε μια γιορτή με συμβολικό χαρακτήρα.

Πέρα από το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου του σχολείου τους στους αίθριους χώρους του Δημαρχιακού Μεγάρου, οι μαθητές προσέφεραν δώρα σε άλλα παιδιά που έχουν ανάγκη, συμβάλλοντας με τη σειρά τους στη διάδοση του μηνύματος της αγάπης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Τα δώρα συγκεντρώθηκαν και μοιράστηκαν στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Σύρου, στη Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου, στους Ωφελούμενους του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου και στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, «Η Κιβωτός του Κόσμου».

Ανιδιοτέλεια και γενναιοδωρία

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμαή Μενδρινού ευχαριστεί θερμά τους μαθητές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού μας για την ανιδιοτελή και γενναιόδωρη πράξη τους, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και «φάρο» ελπίδας για ένα καλύτερο και αισιόδοξο μέλλον γεμάτο αγάπη για τον διπλανό μας. Ολόψυχες ευχαριστίες απευθύνει επίσης προς τους δασκάλους και τους γονείς, οι οποίοι φροντίζουν με κάθε τρόπο για την υλοποίηση αυτής της δράσης που αποδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο της Σύρου αλλά και τις αξίες με τις οποίες γαλουχούνται οι μαθητές των σχολείων της.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του χριστουγεννιάτικου προγράμματος, μία ακόμη κοινωνική δράση. Ρουχισμός, τρόφιμα, αλλά και είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνονταν στην Εστία των Προσκόπων στην πλατεία Μιαούλη τα οποία εστάλησαν στους πλημμυροπαθείς στην Μάνδρα Αττικής.