Εγκαίνια λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Νάξου

  • Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου, 2018 - 14:13

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση εγκαινίασαν χθες, 16 Ιανουαρίου, τη νεοσύστατη δομή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με αναπηρία, το οποίο στεγάζεται σε δημοτικό ακίνητο στον Άγιο Θαλλέλαιο. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία ξεκίνησε να λειτουργεί τον Αύγουστο του 2017, στον Άγιο Θαλλέλαιο, με 13 ωφελούμενους και έξι άτομα βοηθητικό και επιστημονικό προσωπικό, το οποίο απασχολεί τους νέους με αναπηρία από το μεσημέρι έως το βράδυ.

 «Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάζουμε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με αναπηρίες, μια νέα δομή που αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή στόχο της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να δώσουμε διέξοδο στα παιδιά και στους ενήλικες με αναπηρία καθώς και στις οικογένειές τους. Με επιμονή καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλες τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές δυσκολίες και να υλοποιήσουμε το στόχο μας με χρηματοδότηση από την ΕΕΤΑΑ και από πόρους του Δήμου μας» τόνισε ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης προσθέσει ένα ακόμα λιθαράκι στην κοινωνική πολιτική που ασκεί η Δημοτική αρχή, η οποία μερίμνησε για την ίδρυση και λειτουργεί ήδη το Κοινωνικό Παντοπωλείο, του Κέντρου Κοινότητας και του Κοινωνικού Φαρμακείου».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ευάγγελος Παντελιάς ευχαρίστησε την Υπεύθυνη Πρόνοιας του Επαρχείου Νάξου κ. Μόσχα Βερνίκου και την Ειδική Συνεργάτη του Δήμου Θέα Παρτσινέβελου, καθώς και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με ειδικές ανάγκες Σταύρο Κουτελιέρη, για τη στήριξη που παρείχαν στις προσπάθειες του Δήμου.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σταύρος Κουτελιέρης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη για τη συμβολή του και τις συνεχείς προσπάθειες που κατέβαλε για την επίτευξη του στόχου της ίδρυσης ΚΔΑΠ ΜΕΑ.