Προληπτικός καθαρισμός

  • Τρίτη, 26 Ιουνίου, 2018 - 06:14

Εργασίες καθαρισμού στον υπόγειο αγωγό που κατεβάζει το νερό της βροχής από το ρέμα της Λαλακιάς με κατάληξη τη θάλασσα, διενεργεί τις τελευταίες ημέρες η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Σύρου.

Η συσσώρευση φερτών υλικών (μπάζα, χώματα) σε διάφορα σημεία του αγωγού είχε ως αποτέλεσμα μία ελαφριά δυσοσμία στην περιοχή Τρία Γεφύρια, εκεί όπου υπογειοποιείται το ρέμα.

Για το λόγο αυτό, η ΔΕΥΑΣ επιθεώρησε τον αγωγό ομβρίων υδάτων, ο οποίος στην πάροδο Νεωρίου και αμέσως μετά ξεκίνησε τον καθαρισμό του στα σημεία όπου λιμνάζουν τα νερά λόγω στενότητας. Για τις ανάγκες των εργασιών, ανοίχτηκε η καταπακτή που βρίσκεται πάνω στο δρόμο, προκειμένου οι υπάλληλοι να κατέβουν στον αγωγό και να απομακρύνουν τα υλικά.

«Πρόκειται για μία χρονοβόρα διαδικασία, καθώς οι εργάτες μπαίνουν με χειράμαξο και φτυάρι», εξήγησε στην «Κοινή Γνώμη» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σύρου, Γιώργος Παπαμανώλης, σημειώνοντας πως ο καθαρισμός θα πρέπει να γίνει διεξοδικά, προκειμένου ο αγωγός να μπορεί να τραβά όλη την ποσότητα του διερχόμενου νερού.

Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου θα παραμένει κλειστό.