Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων γίνεται ντοκιμαντέρ από τη Sigma Media Group με στόχο την προβολή της στην Ελλάδα και το εξωτερικό

«Δράση» στη Σύρο

Πραγματοποίηση γυρισμάτων από τον Σεπτέμβριο 2018 έως τον Σεπτέμβριο 2019

Τα ήθη, τα έθιμα, τη λαογραφία, την ιστορία, την αρχαιολογία, τη φυσική ομορφιά, τη γαστρονομία και πολλές ακόμη πτυχές της Σύρου θα ταξιδέψουν μελλοντικά σε όλο τον κόσμο μέσα από τη μεγάλη παραγωγή “Action in Greece”.

Η σειρά ντοκιμαντέρ της εταιρείας παραγωγής Sigma Media Group αποτελεί τη μεγαλύτερη προσπάθεια που έχει γίνει ποτέ για την ολοκληρωμένη προβολή της Ελλάδας τόσο στο εσωτερικό όσο στο εξωτερικό.

Μέσα από τα ωριαία επεισόδια, οι θεατές θα ανακαλύψουν τις παραδόσεις, το γάμο, τη σύγχρονη  Ελλάδα {Greek Leaders}, τις εμπορικές δραστηριότητές της, αλλά κι άλλες λεπτομέρειες , που χαρακτηρίζουν την πλευρά του κάθε τόπου, που αγγίζει βαθιά το ξένο κοινό, το γόνιμο τουριστικό κοινό των επισκεπτών της  Ελλάδας.

Εναλλακτικός τουρισμός, θρησκευτικός τουρισμός ,θεραπευτικός τουρισμός, μουσικός τουρισμός, περιπατητικός τουρισμός, πολιτιστικός τουρισμός, γαστρονομικός τουρισμός, φυσικές ομορφιές του κάθε τόπου, γεωλογικό ενδιαφέρον, μύθοι κι ιστορίες του παρελθόντος, που ακούγονται μέχρι και σήμερα κι ό,τι αναδεικνύει συνολικά τον τόπο μας είναι ο μεγάλος στόχος ανάδειξης των τόπων της Ελλάδας απ’ το “Action in Greece”.

Τουρισμός 12 μήνες τον χρόνο

Τα project θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό με παρουσιάσεις κι ολοκληρωμένες προτάσεις για διακοπές στην Ελλάδα για όλους τους μήνες του χρόνου, ενώνοντας εύστοχα προορισμούς  - με σκοπό τον τουρισμό για 12 μήνες τον χρόνο. Επιπλέον, ανοίγουν το κομμάτι των εξαγωγών για ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, προωθώντας οτιδήποτε μπορεί να ενισχύσει οικονομικά την ελληνική αγορά.

Η γαστρονομία της Ελλάδας θα ενωθεί με την Αρχαία Ελληνική κουζίνα και θα προβληθεί με προιόντα, με gala και εκδηλώσεις στο εξωτερικό, φεστιβάλ στο εξωτερικό, εκπομπές μαγειρικής και συνεντεύξεις στο εξωτερικό, Sigma Greek Corners σε  μεγάλες  αγορές  του εξωτερικού.

Στόχος της προβολής αποτελούν και τα σημαντικά Αρχαιολογικά σημεία του τόπου, που θα αναδειχθούν μέσα από παρουσιάσεις στο εξωτερικό με ιδιαίτερα εύστοχο κι ευφυή τρόπο και τη σύμπραξη των σημαντικότερων Αρχαιολογικών δυνάμεων της χώρας. Η προώθηση Αρχαίων έργων των μεγάλων συγγραφέων της Αρχαιότητας, που έχουν μεταφραστεί στην Αγγλική Γλώσσα από τους συνεργάτες των «Action in Greece» είναι ο τρόπος επικοινωνίας του πολιτισμού στα ξένα Πανεπιστήμια και σε χώρους πολιτισμού στο εξωτερικό.

Στο δημιουργικό του Project είναι και το μοναδικό «Ancient Greek Fashion Show» με τη συμμετοχή κυριών της Showbiz, μέσα από το οποίο θα αναδειχθούν όλα τα είδη ένδυσης των γυναικών στην Αρχαία Ελλάδα και για όλες τις ηλικίες, με αποκορύφωμα το νυφικό που φορούσαν οι κυρίες στους Αρχαίους Γάμους . Επίσης έχει ξεκινήσει ήδη η προετοιμασία , για την Βυζαντινή ενδυματολογική προβολή της  Ελλάδας.

Πλήρης ενημέρωση για τον πλούτο της Ελλάδας

Το “Action In Greece” αποτελεί τον μεγαλύτερο και πιο ενωτικό πυρήνα προβολής της Ελλάδας πρώτιστα και δυναμικά στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό με σκοπό να προσφέρει στους Έλληνες πλήρη γνώση για στοιχεία για τον τόπο τους αλλά και να τους προσφέρει προγράμματα διακοπών σε υψηλά standards σε ειδικές προνομιακές τιμές, που η Sigma Media Group  αναλαμβάνει να τους εξασφαλίσει.

Τα ντοκιμαντέρ θα προβληθούν και σε σχολεία σε παιδιά ηλικίας 9 έως 14 ετών για την ενημέρωση τους σχετικά με τα σημαντικά σημεία γνώσης που πρέπει να κατέχουν για την Ελλάδα με πολύ σημαντικά υποστηρικτικά δρώμενα .

Το «Action In Greece» έχει λάβει την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Υπουργείου Εσωτερικών Μακεδονίας και Θράκης, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δήμων, Δημόσιων Φορέων κι Επιμελητηρίων, Τουριστικών Οργανισμών, του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Μέσα από το πρότζεκτ, όλη η Ελλάδα γίνεται μια φωνή κι ενώνει τις δυνάμεις της για μια σαρωτική αλλαγή στην οικονομία της χώρας μέσα απ’ τον Τουρισμό και τις Εξαγωγές. Ταυτόχρονα, δημιουργείται ως παρακαταθήκη ένα υλικό που θα διανεμηθεί Παγκόσμια .

Πολύμηνα γυρίσματα έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία στη Σαντορίνη, ενώ ένας ακόμη «σταθμός» του «Action in Greece» είναι και η Χαλκιδική. Η Sigma Media Group και οι συνεργάτες της θα επισκεφτούν τη Σύρο στα τέλη του επόμενου μήνα και τα γυρίσματα θα διαρκέσουν από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως τον Σεπτέμβριο του 2019. Στόχος της δράσης είναι η πλήρης αποπεράτωση πλάνων σε κάθε εποχή στην πανέμορφη πρωτεύουσα των Κυκλάδων.