Δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Ε.Μ.Υ.

Βροχές και καταιγίδες

  • Δευτέρα, 27 Αυγούστου, 2018 - 06:24

Νέο κύμα θερινής κακοκαιρίας, πρόκειται να πλήξει τη χώρα, καθώς αναμένεται η εκδήλωση καταιγίδων από σήμερα και την Τρίτη, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές, και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Στα νησιά των Κυκλάδων η κακοκαιρία, η οποία θα ξεκινήσει από σήμερα, θα γίνει αισθητή την Τρίτη, καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες έως τις μεσημβρινές, η Ε.Μ.Υ. ενημερώνει ότι θα επηρεαστούν η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Μέχρι και τις απογευματινές ώρες η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και πιθανώς, η ανατολική και νότια Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο προβλέπονται για την Τρίτη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές. Ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση από το Βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Ετικέτες: