Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωής της Υγείας στην Τήνο

Η τέχνη μορφή θεραπείας

  • Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου, 2018 - 06:17

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 30ο συνέδριο της της Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας, στην Τήνο.

Το επετειακό 30ο συνέδριο της ΕΕΚΠΠΥ, διεξήχθη από τις 20-23 Σεπτεμβρίου, υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου και του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, σε συνδιοργάνωση με το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού καθώς και τοπικούς πνευματικούς και πολιτιστικούς φορείς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας, το θέμα του 30ου Συνεδρίου «Υγεία, Παιδί, Τέχνη: Η Τέχνη και η Επιστήμη έχουν αλήθεια - αναζητείστε καταφύγιο εκεί» έχει ως επίκεντρο τη νέα γενιά, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της σε θέματα υγείας. Ειδικότερα, με δραστηριότητες και εκδηλώσεις, που προγραμματίζονται πριν, κατά και μετά το Συνέδριο, η Εταιρία προσπαθεί να συμβάλει στην ανάπτυξη δικτύων στην τοπική κοινωνία για την προάσπιση της ψυχοσωματικής υγείας παιδιών και εφήβων προτρέποντας στην ενασχόληση με την επιστήμη και την τέχνη.

Την εποχή της πολυσήμαντης κρίσης, ιδιαίτερα σημαντικός θεωρείται ο ρόλος της οικογένειας του κυττάρου της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αλλά και των υποστηρικτικών κοινωνικών δομών. Στόχος των συνέδρων και των διοργανωτών είναι η προβολή καλών πρακτικών και η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων με στόχο τη διατήρηση σταθερών και θαλερών πλεγμάτων θωράκισης της υγείας και κοινωνικής ευεξίας του νεαρού πληθυσμού της χώρας μας.

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιελάμβανε ευρύ φάσμα θεμάτων σύγχρονης παιδιατρικής από τη νεογνολογία ως την εφηβιατρική, με ενδιαφέρον για το μάχιμο παιδίατρο του Νοσοκομείου, του Κέντρου Υγείας και του ιδιωτικού ιατρείου, τους επιστήμονες που απαρτίζουν την υγειονομική ομάδα και στηρίζουν παιδιά και εφήβους με χρόνια προβλήματα υγείας, τους κληρικούς, αλλά και τους εκπαιδευτικούς και καθηγητές σωματικής αγωγής που ενθαρρύνουν την προαγωγή της ψυχοσωματικής υγείας.

Για το σκοπό αυτό προγραμματίστηκαν επίσης βιωματικά σεμινάρια με συμμετοχή ενδιαφερομένων από τις προαναφερθείσες ομάδες της τοπικής κοινωνίας ώστε να εμπλουτίσουμε όλοι τις γνώσεις μας σε ειδικά θέματα μεγάλης κοινωνικής απήχησης.