Χριστουγεννιάτικα παζάρια σχολικών κοινοτήτων της Σύρου στην πλατεία Μιαούλη

Χαμόγελα…. Δημιουργίας

Την εορταστική πρωτεύουσα των Κυκλάδων ομόρφυναν ακόμη περισσότερο οι δημιουργίες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, που αποδεικνύουν ότι οι τα μέλη των σχολικών κοινοτήτων της Σύρου, εκτός από δραστήρια και ενεργά, είναι και δεξιοτέχνες.

Τα Χριστουγεννιάτικα παζάρια τριών σχολείων του νησιού πραγματοποιήθηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο στην πλατεία Μιαούλη, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες του ιστορικού κέντρου της Ερμούπολης να θαυμάσουν το έργο μικρών και μεγάλων, αλλά και να κάνουν τις αγορές τους.

Οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Σύρου πούλησαν ημερολόγια, χριστουγεννιάτικα στολίδια, κρεμάστρες, κλειδοθήκες, σκουλαρίκια, μαγνητάκια, μπρελόκ, κουτάκια, γούρια, δαχτυλίδια και πολλά ακόμη προϊόντα που κατασκεύασαν και φιλοτέχνησαν οι ίδιοι κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων τους, με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για τη σχολική εκδρομή τους.

Με την ίδια καλή διάθεση εξέθεσε τα καλούδια της η ΣΤ’ Τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Περίοπτη θέση στον πολύχρωμο πάγκο της είχαν τα χειροποίητα πλεκτά αξεσουάρ αλλά και δώρα, που μία μαμά του σχολείου ετοίμαζε για επτά ολόκληρες μήνες, προκειμένου αυτά να διατεθούν προς πώληση στο γιορτινό και 5ο κατά σειρά, παζάρι της τάξης. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν επίσης οι κατασκευές των γονέων, οι οποίοι ένωσαν για μία ακόμη φορά τις δυνάμεις τους με στόχο να ενισχύσουν το ταμείο τους και να διοργανώσουν την ανοιξιάτικη εκδρομή της ΣΤ’ Τάξης στα Γιάννενα, με την ευχή αυτή να μείνει αλησμόνητη στις μνήμες των τελειόφοιτων του Δημοτικού Σχολείου.

Τη γιορτινή ατμόσφαιρα στην πλατεία Μιαούλη ενίσχυσε με τη σειρά του και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης. Χριστουγεννιάτικα γλυκά, διακοσμητικά είδη, γούρια, σκουφάκια και πολλά χαμόγελα περίμεναν τους επισκέπτες του παζαριού τους, οι οποίοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από την ποικιλία και την ποιότητα των προϊόντων που άγγιζαν την τελειότητα, φανερώνοντας το ζήλο αλλά και το ταλέντο των δημιουργών τους.