Καταιγίδες και χαλάζι φέρνει ο «Φοίβος»

  • Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου, 2019 - 06:25

Για νέο κύμα κακοκαιρίας, με την επωνυμία «Φοίβος», ενημερώνει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες, τις χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους.

Τα δύο βαρομετρικά χαμηλά θα επηρεάσουν ολόκληρη την χώρα από σήμερα έως την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου, με τις χαλαζοπτώσεις να σημειώνονται κυρίως στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν στα 8 με 9 μποφόρ έως το Σάββατο, με εξασθένηση τους από την Κυριακή, ενώ θα ακολουθήσει πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται, που θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις στα βόρεια της χώρας, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Το πρώτο χαμηλό βαρομετρικό, που θα συνοδεύεται από τα φαινόμενα που κατά τόπους θα εκδηλωθούν με ιδιαίτερη ένταση, θα κινηθεί βορειανατολικά, από Λιβύη προς Βουλγαρία, ενώ θα ακολουθήσει το δεύτερο χαμηλό βαρομετρικό από την Παρασκευή έως την Κυριακή, με ανατολικές διευθύνσεις, κατευθυνόμενο από Ιταλία προς Τουρκία, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις σε ολόκληρη της χώρα και καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις που θα σημειωθούν στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς με σταδιακή εξασθένιση και από το Σάββατο θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας, δημιουργώντας φαινόμενα παγετού στα βόρεια της χώρας.

Βελτίωση του καιρού από την Κυριακή, όπου τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένιση, η οποία όμως θα είναι πρόσκαιρη καθώς από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας.

 

Ετικέτες: