Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μάννα τίμησε τον Νίκο Ρούσσο και τον πατέρα του, Γιώργο

«Προσπαθώ να κάνω τα παιδιά μου καλύτερους ανθρώπους»

«Οικογενειακή υπόθεση» αποτέλεσε η φετινή εκδήλωση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μάννα για τη Γιορτή του Πατέρα, στο πλαίσιο της οποίας τιμήθηκαν ο Γιώργος Ρούσσος και ο πρωτότοκος γιος του Νίκος-πατέρας τεσσάρων παιδιών- που αποδεικνύει καθημερινά ότι κανένα αναπηρικό αμαξίδιο δεν μπορεί να στερήσει από τον πατέρα την όρεξη να αγωνίζεται με πάθος και αγάπη για το καλό της οικογένειάς του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και φέτος στον φιλόξενο χώρο του ΚΑΠΗ Μάννα. Στον χαιρετισμό της, η πρόεδρος του Συλλόγου, Ελπίδα Νικητίδου αναφέρθηκε στο ρόλο του πατέρα, ο οποίος άλλαξε σημαντικά στο πέρασμα των ετών. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, σήμερα ο πατέρας βρίσκεται στο πλάι της εργαζόμενης μητέρας, βοηθάει στις εργασίες του σπιτιού και ιδιαίτερα στην ανατροφή των παιδιών. Πρόσθεσε μάλιστα, πως παρά το γεγονός ότι η αντίστοιχη Γιορτή της Μητέρας είναι πιο δημοφιλής, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής τιμά κάθε χρόνο πατέρες, οι οποίοι μεγάλωσαν τα παιδιά τους με κόπους και θυσίες, αποτελώντας άξια πρότυπα για τα ίδια.

Ο θεσμός της μονογονεϊκής οικογένειας

Για τον πατέρα, αλλά και τις μονογονεϊκές οικογένειες μίλησε, στην έναρξη της βραδιάς, ο ψυχολόγος Σωτήρης Λυριντζής, κάνοντας λόγο για έναν πρόσφατο σχετικά θεσμό, ο οποίος άρχισε να θεσμοθετείται τα τελευταία είκοσι χρόνια. Ωστόσο, σημείωσε πως η ψυχιατρική και ψυχολογική κοινότητα δεν έχει ακόμα τεκμηριωμένες έρευνες και κλινικές μελέτες για να αρχίσει να κατανοεί την προσέγγιση της αυτής της καινούριας οικογενειακής φόρμας με επιστημονική αξιοπιστία. Για το λόγο αυτό, έκρινε πως θα πρέπει να εξετάσουμε τα υπάρχοντα στοιχεία συγκριτικά με την αένη ανάγκη του ανθρώπινου είδους να δημιουργήσει οικογένεια. Κατέστησε δε, γνωστό πως η μελέτη της οικογένειας τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην ελληνική πραγματικότητα παρουσιάζει ορισμένα χαρακτηριστικά τα οποία την αποτελούν, τη δημιουργούν και την εξελίσσουν.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Ρούσσος αναφέρθηκε στον πατέρα του, Γιώργο, πρώτο τιμώμενο πρόσωπο στη φετινή εκδήλωση. Όπως τόνισε, ο ίδιος δεν έφυγε ούτε λεπτό από το πλευρό του, κατά την τρίμηνη παραμονή του στο ΚΑΤ, μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε. «Ήταν συνεχώς δίπλα μου και με βοήθησε πάρα πολύ να συνεχίσω τη ζωή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά, απευθύνοντας εγκάρδιες ευχαριστίες προς τον πατέρα του όχι μόνο για την ηθική συμπαράσταση που του προσέφερε εκείνο το διάστημα, αλλά και για τις αξίες με τις οποίες τον προίκισε και τον τρόπο με τον οποίο τον μεγάλωσε.

Ένας πατέρας που βλέπει το ποτήρι πάντα μισογεμάτο

Ο Νίκος Ρούσσος είναι ο πρωτότοκος γιος του Γιώργου Ρούσσου και πατέρας τεσσάρων παιδιών, του Γιώργου, του Σπύρου, του Ορέστη και της Αμέλιας. Όπως υπογράμμισε η κ. Δήμητρα Γαβρίλη, εκ μέρους του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μάννα, ο Νίκος έχει πάντα το βλέμμα του στραμμένο στην ανατολή της κάθε ημέρας. Είναι ένας πατέρας που βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, ένας άντρας που δοκιμάστηκε, θαυμάστηκε αγωνίστηκε και συνεχίζει μπροστά και μόνο μπροστά.

Στον λόγο του, ο ίδιος σημείωσε ότι δεν κάνει τίποτα διαφορετικό από αυτά που κάνουν και οι υπόλοιποι πατεράδες. «Προσπαθώ να κάνω τα παιδιά μου καλύτερους ανθρώπους στην κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τη χαρά που ένιωσε όταν οι μεγάλοι γιοι του του είπαν ότι δεν θα ήθελαν να υποβληθεί στην επέμβαση που θα τον σηκώσει από το αμαξίδιο, γιατί τους αρέσει να τον βλέπουν πάνω σε αυτό. «Το καλό στην όλη υπόθεση είναι ότι και τα τέσσερα παιδιά μου με γνώρισαν πάνω στο αμαξίδιο και δεν βίωσαν το σοκ της αλλαγής» κατέληξε, απευθύνοντας ευχαριστίες και στη σύζυγό του Κατερίνα, πολύτιμο στήριγμά του όλα αυτά τα χρόνια.