Μεταβολή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες

  • Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, 2019 - 06:13
Ο ολικός υετός (βροχή/χαλάζι/χιόνι) που αναμένεται έως το βράδυ της Παρασκευής 1/11

Για χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού προειδοποιεί το Meteo, καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός σταδιακά έως και το Σάββατο 2/11, με κυριότερα χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ηπειρωτικά.

Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 31/10 έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο σύνολο σχεδόν της χώρας με εξαίρεση το Αιγαίο, ενώ στη συνέχεια και έως το μεσημέρι της Παρασκευής 1/11 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, το Αιγαίο και την Κρήτη. Από το μεσημέρι της Παρασκευής 1/11 έως και το πρωί του Σαββάτου 2/11 τα φαινόμενα θα επεκταθούν εκ νέου στο σύνολο της χώρας, όμως θα είναι ασθενέστερα.

Χαλαζοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι της Πέμπτης 31/10 έως και τα πρώτες ώρες της Παρασκευής 1/11 κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα δυτικά και νότια.

Πιθανότητα εμφάνισης υδροσιφώνων υπάρχει από το απόγευμα της Πέμπτης 31/10 έως το πρωί της Παρασκευής 1/11 στο Νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα ηπειρωτικά. Στα νησιά του Αιγαίου θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και προς το βράδυ θα φτάνουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και προς το βράδυ θα φτάνουν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

 

Ετικέτες: