Τμήματα του δημοτικού κτιρίου καταπλάκωσαν οχήματα ενώ ευτυχώς αποφεύχθηκε δυστύχημα λόγω της ώρας κατάρρευσής του

Κατάρρευση κτιρίου στο κέντρο της Ερμούπολης

  • Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021 - 07:57

Κατάρρευση κτιρίου, σήμερα νωρίς το πρωί, σημειώθηκε στο κέντρο της Ερμούπολης εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. 

Πρόκειται για δημοτικό ακίνητο (εγκαταλελειμμένο κτίριο) που γειτνιάζει με το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου καθώς επίσης είναι απέναντι από τη Φιλαρμονική Ερμούπολης. 

Η κατάρρευση της στέγης του καταπλάκωσε σταθμευμένα οχήματα με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρότατων υλικών ζημιών καθώς και την πλήρη καταστροφή τους. Μοναδικό θετικό γεγονός στην υπόθεση, η ώρα κατάρρευσης του κτιρίου καθώς ευτυχώς δεν υπήρχαν πεζοί. 

Ήδη βρίσκονται στο σημείο οχήματα και μηχανήματα του Δήμου προκειμενου να απομακρυνθούν τα μπάζα ενώ έχει απαγορευθεί η διέλευση τόσο από το ύψος του ΟΤΕ, όσο και από την παρακαμπτήρια οδό απέναντι από το θέατρο "Απόλλων". 

 

Δηλώσεις του Αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών κ. Αλιφραγκη για την κατάρευση του κτηρίου

Δημοσιεύτηκε από Κοινή Γνώμη στις Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

 

Άμεσα αναμένεται η κατεδάφιση των επικίνδυνων τμημάτων του. 

Το άκρως σοβαρό περιστατικό κατάρρευσης έχει θορυβήσει έντονα  την τοπική κοινωνία, καθώς αποτελεί έναν κακό οιωνό για το άμεσο μέλλον της ιστορικής Ερμούπολης, η οποία έχει πολλά επικίνδυνα και μη συντηρημένα κτίρια. 

Δεν παρήλθε μεγάλο διάστημα από την πραγματοποήση τηλεδιάσκεψης των τοπικών Αρχών με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη ακριβώς για το θέμα των επικίνδυνων κτιρίων και δυστυχώς η αγωνία των τοπικών εκπροσώπων έγινε θλιβερή πραγματικότητα. 

Να σημειωθεί πως μετά από το σημερινό περιστατικό και με φόντο την άμεση απειλή που δέχεται η ανθρώπινη ζωή, το Υπουργείο Πολιτισμού δεν μπορεί να καθυστερήσει απέναντι στην ικανοποίηση των αιτημάτων του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών ν. Κυκλάδων, αλλά και των δεσμεύσων της Υπουργού

Θα υπάρξει αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της Κοινής Γνώμης.