Εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού στις Εργατικές Κατοικίες Πάγου

Μικρές πινελιές… μεγάλη η χαρά των κατοίκων

  • Τετάρτη, 5 Μαΐου, 2021 - 06:10

Με τη βοήθεια των συνεργείων Καθαριότητας και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, η Κοινότητα του Πάγου κατάφερε να δώσει χρώμα και ζωή στις Εργατικές Κατοικίες Μεσσαριάς.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Συμβούλιο της Κοινότητας, από την ανάληψη των καθηκόντων του έως και σήμερα, έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την προώθηση και κάλυψη των αναγκών της συγκεκριμένης περιοχής, που σύμφωνα με τους κατοίκους της ήταν ιδιαιτέρως παραμελημένη κατά το παρελθόν.

Στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης και καλλωπισμού, πραγματοποιήθηκαν βαψίματα στις πλατείας και τα σκαλιά, καθώς και κλαδέματα. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κοινότητας Πάγου, Μαρία Ξανθάκη, εκκρεμούν κάποια επιπλέον βαψίματα και εργασίες στο κεντρικό κτίριο του ΚΕΠ και σε διπλανά κτίρια. Επιπλέον, έχει ζητηθεί η τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων στις πλατείας, ενός ταμπλό ανακοινώσεων, όπισθεν των ΚΕΠ και δύο κυτίων ΝΟΚΑΚΑ με τα ειδικά φαράσια για τη συλλογή των περιττωμάτων σκύλων. Τέλος, έχουν εκτυπωθεί ειδικά φυλλάδια που θα αναρτηθούν σε διάφορα σημεία της περιοχής και θα θυμίζουν στους ιδιοκτήτες ζώων να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των κατοικίδιών τους προκειμένου να διατηρούνται καθαροί οι κοινόχρηστοι χώροι, σε πολλούς από τους οποίους συγκεντρώνονται και παίζουν καθημερινά παιδιά.

«Κάποιοι κάτοικοι με τους οποίους μίλησα, εξέφρασαν τη χαρά τους για τις εργασίες και το γενικότερο ενδιαφέρον, το οποίο από πλευράς μας θα συνεχιστεί με στόχο να ομορφύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους χώρους των Εργατικών Κατοικιών του Πάγου», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Ξανθάκη.