Στη Ρόδο το περιφερειακό ιατρείο για την Γενική Περ. Αστυνομική Δ/νση Νοτίου Αιγαίου

Περιφερειακά ιατρεία στις έδρες αστυνομικών υπηρεσιών δεκατριών μεγάλων πόλεων της χώρας

  • Τρίτη, 20 Ιουλίου, 2021 - 12:26

Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, ιδρύονται περιφερειακά ιατρεία στις έδρες αστυνομικών υπηρεσιών δεκατριών μεγάλων πόλεων της χώρας.

Τα περιφερειακά ιατρεία προβλέπεται να στελεχωθούν με επιστημονικό προσωπικό ειδικοτήτων παθολόγου, ψυχιάτρου και ψυχολόγου, καλύπτοντας με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα τις υγειονομικές ανάγκες του εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και των οικογενειών αυτού.

Η ίδρυση των ιατρείων αποτέλεσε βασική προτεραιότητα, στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται στο προσωπικό και στα μέλη των οικογενειών του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και όσον αφορά συγκεκριμένα στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, και πάλι παραγκωνίζεται το ζήτημα της πολυνησιωτικότητας της Περιφέρειας, καθώς δεν λαμβάνεται υπόψιν η ταλαιπωρία των αστυνομικών από όλα τα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου προς τη Ρόδο, όπου και αναμένεται να εγκατασταθεί το περιφερειακό ιατρείο και όχι στην έδρα της Γεν. Περ. Αστυνομικής Διεύθυνσης στη Σύρο. 

Ανεξαρτήτως, ωστόσο, του τόπου εγκατάστασης του ιατρείου, εύκολα αντιληπτό γίνεται το γεγονός ότι για τη συντριπτική πλειοψηφία των ωφελούμενων από την υπηρεσία, η ταλαιπωρία λόγω ανάγκης πολύωρης μετακίνησης, υπερτερεί των οφελών από τη λειτουργία της νέας αυτής και σημαντικής δομής.