Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες από την Κυριακή

  • Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024 - 15:27

Σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Γιώργο Τσατραφύλλια, «δύο βαρομετρικά χαμηλά προερχόμενα ,το ένα από τη Λιβύη (Κυριακή -Δευτέρα 25-26/2 ) και το άλλο από την Ιταλία (Πέμπτη-Σάββατο 29/2-2/3) θα δώσουν πολλές βροχές το επόμενο διάστημα στη χώρα μας και πυκνές χιονοπτώσεις στα βουνά μας. Ωστόσο επειδή τα συστήματα αυτά "βροχοχαμηλά" θα συνοδεύονται κυρίως από νοτιάδες θα διατηρήσουν τη θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα (δεν θα φέρουν κρύα) και θα κουβαλήσουν και Σαχαριανή σκόνη.

Για την πρώση επιδείνωση Κυριακή-Δευτέρα τα βασικά χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι:

- οι ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη ( Κυριακή), τη νότια Πελοπόννησο το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα (Δευτέρα).

-Στην Αττική περιμένουμε ένα γρήγορο πέρασμα καταιγίδας τη Δευτέρα τα ξημερώματα.

-Οι θυελλώδεις νοτιάδες 8-9 μποφόρ στο Ιόνιο την Κυριακή, που θα δημιουργήσουν προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων.

Για τη δεύτερη επιδείνωση Πέμπτη -Σάββατο εκτός από τους θυελλώδεις νοτιάδες, μεγάλα ύψη βροχής φαίνεται να δέχονται πάλι τα δυτικά, η Πελοπόννησος και η Κρήτη.

Αξιοσημείωτες θα είναι οι υψηλές Θερμοκρασίες 22+ το Σάββατο 24/2 στην Κεντρική Ελλάδα.Περίπου 7 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με ενίσχυση από τη νύχτα στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 με 19 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τοπικά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή

Αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια καθώς και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες από το απόγευμα και από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7, τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα

Αρχικά σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς τοπικά στα νότια έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στην νοτιοανατολική νησιωτική χώρα όπου τις πρωινές ώρες πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πηγή:protothema.gr

Ετικέτες: