Καιρός: Ανεβαίνει σήμερα η θερμοκρασία, επιμένουν οι θυελλώδεις άνεμοι

  • Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024 - 09:52

Με συνθήκες καλοκαιρίας θα κυλήσει η εβδομάδα. Αρκετή ηλιοφάνεια θα επικρατεί σε όλη τη χώρα, οι βοριάδες θα συνεχιστούν στο Αιγαίο αλλά με μικρότερη ένταση και η θερμοκρασία θα σημειώσει εκ νέου άνοδο, φτάνοντας προς το τέλος της εβδομάδας κοντά στους 30 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Μόνο στην Κρήτη και στα νοτιότερα Δωδεκάνησα (κυρίως στο Καστελλόριζο) περιμένουμε τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών, μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα κυρίως στα δυτικότερα τμήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα νησιά του Αιγαίου τους 19 με 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη σε όλη τη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα δυτικά από το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα φτάσει τους 22 με 26 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 27 και πιθανώς 28 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), η περιοχή μας θα εξακολουθήσει να επηρεάζεται από τον συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο, με αποτέλεσμα τη διατήρηση των βορείων βορειοανατολικών ανέμων με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, βροχές δεν προβλέπονται και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 27 βαθμούς (στη δυτική Ελλάδα). Πάντως, τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ψύχρα θα είναι αισθητή κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη (10 & 11/4), δεν προβλέπονται βροχές και μάλιστα στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Αναφορικά με την περαιτέρω εξέλιξη του καιρού, σύμφωνα με την πρόγνωση Ζιακόπουλου, βροχές στη χώρα δεν αναμένονται τουλάχιστον ως την Κυριακή (14/4). Επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι βόρειοι βορειοανατολικοί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα.

Πηγή:protothema.gr

Ετικέτες: