Λιμεναρχείο Σύρου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην 6η ΠΕΔΙΛΣ

  • Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου, 2019 - 13:18

Στα πλαίσια των γενικότερων δράσεων που προωθεί η  Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων με σκοπό τη διαρκή ενίσχυση της παρουσίας της και πάντα στο πλευρό των συναδέλφων που υπηρετούν στην περιοχή των Κυκλάδων, πραγματοποίησε την κλήρωση για την ανάδειξη των τυχερών της Λαχειοφόρου Αγοράς, η οποία έτυχε ευρείας αποδοχής και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε εντός των εγκαταστάσεων του Λιμεναρχείου Σύρου, σύμφωνα με τα προγραμματισθέντα, παρουσία της συμβολαιογράφου Σύρου ΤΣΟΠΕΛΑ Αικατερίνης, του δικηγόρου Σύρου ΔΟΚΙΜΑΚΗ Κων/νου και πλήθους συναδέλφων, παράλληλα με την κοπή της Αγιοβασιλειόπιτας, μέσα σε κλίμα ομοθυμίας και συναδελφικής αλληλεγγύης.

Μεγάλος τυχερός της κλήρωσης αναδείχθηκε ο ναυτικός ΣΠΥΡΑΤΟΣ Ανέστης, κάτοικος Πειραιά, μέλος του πληρώματος του επιβατηγού πλοίου ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, ο οποίος κέρδισε μια δίκυκλη μοτοσικλέτα τύπου scooter, την οποία και παρέλαβε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Σύρου κατά την άφιξη του πλοίου.

Απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους ο Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ Ιωάννης, ευχήθηκε Καλή Χρονιά με υγεία, πρόοδο και δημιουργικότητα. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Ε.Π.Λ.Σ.Κυκλάδων, ως πρώτη προτεραιότητα και μέλημα, θέτει την υπεράσπιση και υποστήριξη κάθε δίκαιου αιτήματος και αξίωσης, εκ μέρους των μελών, στήριξη που μέχρι σήμερα εμπράκτως έχει καταδειχθεί, με τη νομική κάλυψη πολυάριθμων συναδέλφων σε θέματα που έχουν ανακύψει ένεκα της υπηρεσιακής τους υπόστασης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε χρόνια προβλήματα τα οποία βρήκαν τη λύση τους, συνεπεία της κοινής και συλλογικής προσπάθειας, όπως η σύναψη συμβάσεων με φαρμακεία, στο σύνολο των νησιών, αποκτώντας έτσι ο συνάδελφος πρόσβαση στο  αναφαίρετο και αυτονόητο δικαίωμά του στην ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη.

Επισημάνθηκε επίσης η ίδρυση Τράπεζας Αίματος, δράση η οποία δεν αφορά αμιγώς και μόνο τους συναδέλφους, αλλά και τα συγγενικά τους πρόσωπα ή οποιονδήποτε συνάνθρωπο προστρέξει και αιτηθεί την παροχή συνδρομής μας, στον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Και αυτή η δράση αποτελούσε διαχρονικά ΄΄σκέψη΄΄ και ΄΄πρόθεση΄΄ , σήμερα όμως έγινε πραγματικότητα, αποκτώντας σάρκα και οστά.  Σημειώνεται ότι η προσφορά αίματος από την Τράπεζά μας, έχει ήδη  καταγράψει αξιοσημείωτο έργο και έχει απαλύνει προβληματισμούς πασχόντων προσώπων και συγγενών των.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ Ιωάννης, παρουσίασε το νέο σχήμα του Διοικητικού Συμβουλίου, ως αυτό προέκυψε από την τελευταία τακτική συνεδρίασή του, την 19/01/2019. Συγκεκριμένα χρέη Γενικού Γραμματέα ανέλαβε ο ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΚΑΣ Γεώργιος και χρέη Αντιπροέδρου ο ΡΟΥΣΣΟΣ Ιωάννης, σε αντικατάσταση των απελθόντων ΔΕΤΣΗ Ιωάννη και ΙΩΑΝΝΙΔΗ Κων/νου, αντίστοιχα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων διαμορφώθηκε ως εξής:
01     ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ     ΠΡΟΕΔΡΟΣ
02     ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ ΓΕΩΡΓΙΟΣ     ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
03     ΡΟΥΣΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ     ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
04     ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ     ΤΑΜΙΑΣ
05     ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ     ΜΕΛΟΣ
06     ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ     ΜΕΛΟΣ
07     ΣΕΦΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ     ΜΕΛΟΣ

Τέλος, επί τι αφορμή των τελευταίων εξελίξεων στη δομή του Διοικητικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Διοικητή της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, Πλοίαρχο Λ.Σ ΓΚΙΖΗ Ιάκωβο, με τον οποίο διεξήχθη συζήτηση γόνιμη και εποικοδομητική για θέματα ενδιαφέροντος της  Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων. Ο Διοικητής εκδήλωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τα θέματα που του ετέθησαν, υποσχόμενος να συνδράμει στην επίλυσή τους, στα πλαίσια των υπηρεσιακών του αρμοδιοτήτων.