Διαδοχικές αποβάσεις στα δύο νησιά με το Λιμενικό και στην Αστυνομία να πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες για τη σύλληψη των μέχρι στιγμής αγνώστων

Σπείρα “αδειάζει” ναούς σε Τήνο και Άνδρο

Κλοπή θρησκευτικών κειμηλίων και ταμάτων προς ρευστοποίηση
φωτο: enandro

Ναούς έχει “ξαφρίσει” σπείρα αγνώστων στα νησιά της Τήνου και της Άνδρου τα τελευταία 24ωρα, με το Λιμενικό και την Αστυνομία να πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες για τη σύλληψή τους.

Οι δράστες κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποιούν σκάφος για τη μετακίνησή τους, αφού μετά από την απόβαση και τις κλοπές σε Μοναστήρι και ναούς, διέφυγαν άμεσα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Οι έρευνες συνεχίζονται, αφού οι άγνωστοι έχουν αφαιρέσει θρησκευτικά κειμήλια και τάματα, στοχεύοντας πάντα στη ρευστοποίηση του χρυσού για να αποκομίσουν χρήματα.

Έκλεψαν τρεις ναούς

Συγκεκριμένα, το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε στο νησί της Άνδρου προχθές και ειδικότερα, στο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, από όπου και αφαιρέθηκε μεταξύ άλλων κειμηλίων, η εικόνα της Παναγίας Μυροβλύτισσας.

Το γεγονός της κλοπής διαπιστώθηκε από τον ηγούμενο της Μονής, ο οποίος και ήρθε άμεσα σε επικοινωνία με την Αστυνομία και το Λιμενικό.

Με διαφορά μερικών ωρών, την επομένη τα ξημερώματα, πραγματοποιήθηκαν ακόμη δύο κλοπές – σε παράλληλο χρόνο – από δύο ναούς της Τήνου.

Πρόκειται για τις εκκλησίες των Εισοδίων της Θεοτόκου Τριποτάμου και για τον Ι.Ν. Αναλήψεως στην Τήνο από τους οποίους οι δράστες αφαίρεσαν τιμαλφή, τάματα πιστών καθώς άλλα θρησκευτικού χαρακτήρα αντικείμενα αξίας. Πρέπει να σημειωθεί πως, διάφορα κειμήλια και ξυλόγλυπτες εικόνες εκλάπησαν και από το εκκλησιαστικό μουσείο πλησίον του ναού της Θεοτόκου κατά τις ίδιες ώρες τα ξημερώματα.

Οι άνθρωποι που φροντίζουν τους ναούς, αμέσως μόλις διαπίστωσαν την απώλεια αντικειμένων, προχώρησαν σε κλήσεις προς τις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές.

Όπως όλα δείχνουν και στο πλαίσιο εκτεταμένων ερευνών, δεν αποκλείεται να είναι σπείρα που είχε βάλει στο μάτι ναούς στα δύο νησιά, προκειμένου να κλέψει τιμαλφή και χρυσά τάματα και να τα πάει προς ρευστοποίηση, στην προσπάθεια να βγάλει χρήματα μέσα από τις πλάκες χρυσού.

Έλεγχος στα δύο λιμάνια

Δεδομένης της μη δυνατότητας άμεσης σύλληψης των δραστών, πρέπει να τονισθεί πως, εκτιμάται ότι μάλλον χρησιμοποιούν σκάφος για τη διαφυγή τους. Πέραν των ερευνών της Αστυνομίας έγιναν και στα δύο νησιά εκτεταμένοι έλεγχοι και έρευνες από τη λιμενική δύναμη.

Συγκεκριμένα, σκάφος του Λιμενικού – σύμφωνα με το σήμα της αρμόδιας Αρχής – πραγματοποίησε ελέγχους στη θαλάσσια περιοχή της Τήνου. Επιπλέον, οι αρμόδιοι έκαναν έλεγχο και στα δύο λιμάνια των νησιών, με αποτέλεσμα δε, την ταλαιπωρία των επιβατών, αφού τα πλοία Θεολόγος και Superferry II έπρεπε να μην αποπλεύσουν εγκαίρως, έως ότου δινόταν το πράσινο φως και αφού ελέγχθηκαν όλοι οι επιβάτες.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν συλληφθεί οι δράστες, ωστόσο, τα δύο γεγονότα φαίνεται να συνδέονται και να παραπέμπουν σε δράση σπείρας, η οποία μελετά καλά τις κινήσεις της.