Σύλληψη ενός δράστη για τις κλοπές σε ναούς στην Τήνο

  • Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2019 - 12:46

Στη σύλληψη του ενός δράστη και στην ταυτοποίηση των δύο συνεργών του οι οποίοι παραβίασαν κι έκλεψαν τρεις ναούς στο νησί της Τήνου τα τελευταία 24ωρα, προχώρησε η Αστυνομία.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση που απασχόλησε έντονα την τοπική κοινωνία, αφού οι δράστες αφαίρεσαν από τους δύο ναούς τάματα από εικόνες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στη σύλληψη και τον εντοπισμό του δράστη συνέδραμε και το Λιμενικό Σώμα ενώ τον συντονισμό, τη δικογραφία και όλο το προανακριτικό υλικό έχει το Αστυνομικό Τμήμα της Τήνου.

Σημειώνεται πως, τα τρία πρόσωπα είναι αλλοδαποί, ενώ ο δράστης που συνελήφθη θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Έκδοση επίσημης ανακοίνωσης από την Αστυνομία

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου τρεις περιπτώσεις κλοπής από Ιερούς Ναούς στη Τήνο. 

Για τις περιπτώσεις αυτές εντοπίσθηκε άμεσα και συνελήφθη τη Δευτέρα (15 Απριλίου 2019) ένας 44χρονος αλλοδαπός, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη δυο συνεργών του.

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε οι κατηγορούμενοι νυχτερινές ώρες της 14-15.04.2019 παραβίασαν τρεις Ιερούς Ναούς στην Τήνο και αφαίρεσαν σε δύο από αυτούς αφιερώματα, που ήταν τοποθετημένα σε εικόνες.

Στον εντοπισμό του συλληφθέντα δράστη συνέδραμε η Ελληνική Ακτοφυλακή – Λιμενικό Σώμα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.