Διαλέξεις για την οδική ασφάλεια και τα ναρκωτικά στο Ν. Αιγαίο

  • Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2019 - 15:11

Στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου και αφορούν, μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης χρήσης απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιούνται τακτικά ενημερωτικές διαλέξεις.

Κατά τον μήνα Απρίλιο 2019 καταρτισμένοι Αξιωματικοί και στελέχη Αστυνομικών Υπηρεσιών σε Ρόδο, Πάρο, Μήλο και Τήνο πραγματοποίησαν συνολικά εννέα ομιλίες σε μαθητές εκπαιδευτικών μονάδων και πολίτες:

 

Αστυνομική Υπηρεσία

Σχολική Μονάδα-Φορέας

Ημερομηνία

Υποδ/νση Ασφαλείας Ρόδου

Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών

2ο Ειδικό Επαγγελματικό

Γυμνάσιο Λύκειο Ρόδου

03-04-2019

Αστυνομικό Τμήμα Πάρου

Πολιτιστικό Κέντρο Πάρου «Αρχίλοχος»

07-04-2019

Αστυνομικό Τμήμα Μήλου

Νηπιαγωγείο Πλάκας Μήλου

11-04-2019

Αστυνομικό Τμήμα Πάρου

Πολιτιστικό Κέντρο Πάρου «Αρχίλοχος»

14-04-2019

Υποδ/νση Ασφαλείας Ρόδου

Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών

1ο Γυμνάσιο Ρόδου (Καζούλειο)

16-04-2019

Υποδ/νση Ασφαλείας Ρόδου

Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών

4ο Γυμνάσιο Ρόδου (Καπνοβιομηχανία)

16-04-2019

Τμήμα Τροχαίας Ρόδου

1ο Γυμνάσιο Ρόδου

16-04-2019

Τμήμα Τροχαίας Ρόδου

Γυμνάσιο Κρεμαστής

16-04-2019

Αστυνομικό Τμήμα Τήνου

Γυμνάσιο Τήνου

17-04-2019

Κατά τις ομιλίες επισημάνθηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με τη μαθητική καθημερινότητα, η επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο, η κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, οι διαβάσεις πεζών, η κυκλοφορία με ποδήλατο, η χρήση ζώνης στο αυτοκίνητο - προστατευτικού κράνους στο δίκυκλο και ενέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Επίσης αναπτύχθηκε το ζήτημα των ναρκωτικών και τρόποι πρόληψης-διάγνωσης-αντιμετώπισης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Παράλληλα έγινε παρουσίαση των μέσων - εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί τροχονόμοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Τις ομιλίες παρακολούθησαν πάνω -770- μαθητές, εκπαιδευτικοί και πολίτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων ανάλογης θεματολογίας σε σχολεία, φορείς και συλλόγους.