Αδυναμία προσέγγισης πλοίων σε Σίφνο, Μήλο και Σαντορίνη

  • Τρίτη, 7 Μαΐου, 2019 - 13:04

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σίφνου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ'' Ν.Π. 10638, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά για Κύθνο – Σέριφο – Σίφνο – Μήλο – Κίμωλο – Φολέγανδρο – Σίκινο - Ίο – Θήρα ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα της Σίφνου και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιο του.

Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στο λιμένα της Σίφνου εκατόν οκτώ (108) επιβάτες, δεκατέσσερα (14) Ι.Χ.Ε., τρία (03) Δ/Κ, και τέσσερα (04) Φ/Γ οχήματα, ενώ στο λιμένα ανέμεναν προς επιβίβαση δεκατρείς (13) επιβάτες, ένα (01) Ι.Χ.Ε και ένα (01) Δ/Κ με προορισμό τη Μήλο, δύο (02) επιβάτες με προορισμό τη Σίκινο και δεκαέξι (16) επιβάτες με προορισμό τη Θήρα, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''BLUE STAR 1'' Ν.Π. 10744, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο-Σύμη-Κω ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα “ΑΘΗΝΙΟΣ ” ν.Θήρας και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιο του για λιμένα Πειραιά.

Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στο λιμένα της Θήρας, εξήντα επτά (67) επιβάτες, δύο (02) Ι.Χ.Ε., και δύο (02) Φ/Γ οχήματα, ενώ στο λιμένα ανέμεναν προς επιβίβαση εκατόν πενήντα τρεις (153) επιβάτες, είκοσι επτά (27) Ι.Χ.Ε, τρία (03) Δ/Κ και δεκαπέντε (15) Φ/Γ, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ'' Ν.Π. 10638, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά για Κύθνο – Σέριφο – Σίφνο – Μήλο – Κίμωλο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Θήρα, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα της Μήλου και ότι θα παραμείνει σε ασφαλές αγκυροβόλιο εντός του όρμου “ΑΔΑΜΑΝΤΑ” ν.Μήλου.

Επί του πλοίου επέβαιναν συνολικά τριακόσιοι τριάντα δύο (332) επιβάτες, εξήντα (60) Ι.Χ.Ε. σαράντα ένα (41) Φ/Γ και δεκατέσσερα (14) Δ/Κ, ενώ στο λιμένα ανέμεναν προς επιβίβαση δεκατρείς (13) επιβάτες και ένα (01) Φ/Γ.

Το ''ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ'' κατόπιν βελτίωσης των καιρικών συνθηκών κατέπλευσε στον λιμένα Μήλου πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, αποβιβάζοντας εκατόν είκοσι τέσσερις (124) επιβάτες, είκοσι τέσσερα (24) Ι.Χ.Ε. εννέα (09) Φ/Γ και τέσσερα (04) Δ/Κ και απέπλευσε με δεκατρείς (13) επιβάτες και ένα (01) Φ/Γ προς συνέχιση του δρομολογίου του.