Μηχανική βλάβη του Naxos Jet στην Ίο

  • Τρίτη, 4 Ιουνίου, 2019 - 13:27

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ίου, για μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ΝΑΞΟΣ ΤΖΕΤ” Ν.Π. 12002, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο, από λιμένα Πειραιά για Σέριφο – Σίφνο – Μήλο – Φολέγανδρο – Θήρα - Ίο, με 51 επιβάτες και 29 μέλη πληρώματος,

Στο σημείο μετέβησαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Ρ/Κ πλοίο, ένα (01) Α/Κ πλοίο, δύο (02) Ε/Γ-λάντζες και τέσσερα (04) παραπλέοντα προς τυχόν παροχή συνδρομής.

Το “ΝΑΞΟΣ ΤΖΕΤ” πλέοντας αυτοδύναμα, κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Ίου, συνοδευόμενο από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ως άνω πλοίου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Νωρίτερα, είχε ενημερωθεί η Λιμενική Αρχή Φολέγανδρου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΑΞΟΣ ΤΖΕΤ' Ν.Π. 12002, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά για Σέριφο – Σίφνο – Μήλο – Φολέγανδρο – Θήρα - Ίο, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα της Φολέγανδρου και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιο του.

Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στη Φολέγανδρο 22 επιβάτες, ενώ στο λιμένα ανέμεναν προς επιβίβαση 06 επιβάτες, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.