Στο λιμάνι της Ερμούπολης πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ από το πρωί της Κυριακής

Δεύτερος κατάπλους στη Σύρο για το Carson City

  • Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, 2019 - 12:41

Στο λιμάνι της Ερμούπολης βρίσκεται από το πρωί (08.00) της Κυριακής το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Carson City, το οποίο και θα παραμείνει στη Σύρο για αρκετές ημέρες. 

Πρόκειται για την δεύτερη άφιξή του στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την οποία και είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2018. 

Το πλήρωμά του απαρτίζεται από 30 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ενώ στη Σύρο αναμένονται και Επιτετραμμένοι της Αμερικανικής Πρεσβείας, οι οποίοι θα έχουν επαφές με τις Τοπικές Αρχές. 

Σημειώνεται πως στο λιμάνι της Ερμούπολης και συγκεκριμένα στην προβλήτα των κρουαζιεροπλοίων που θα παραμείνει το Carson City κατά πάσα πιθανότητα ως και την Πέμπτη, βρίσκονται στελέχη του Λιμενικού Σώματος από τη Σύρο, καθώς και ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού από την Αθήνα. Επιπλέον, στο νησί μετέβησαν και πυροτεχνουργοί, όπως και βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών για να κάνουν έλεγχο στα κρηπιδώματα, ενώ στο σημείο βρίσκονται και δύο σκάφη του Λιμεναρχείου Σύρου. 

Περιμετρικά του χώρου που έχει δέσει το καταμαράν έχουν τοποθετηθεί από χθες ειδικά κιγκλιδώματα που μεταφέρθηκαν από την Αθήνα, στο πλαίσιο λήψης υψηλών μέτρων ασφαλείας. 

 

Για το γεγονός της νέας άφιξής του εξέδωσε ανακοίνωση η ΚΟ Σύρου του ΚΚΕ. Δείτε εδώ. 

 

Ετικέτες: