“ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”

Πάτρα - Φυλακές "Αγ. Στεφάνου": Το αλισβερίσι πίσω από το τσιπουράδικο

  • Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020 - 06:28

Αίσθηση προκάλεσε προ ημερών, η αποκάλυψη αποστακτηρίου τσίπουρου, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικού νυχτερινού ελέγχου Αστυνομικών δυνάμεων, στο Κατάστημα Κράτησης «Αγίου Στεφάνου» Πάτρας. Επρόκειτο, για αυτοσχέδια κατασκευή, που βρέθηκε σε μπάνιο σε κελί της Α' Πτέρυγας των φυλακών.

Αμελητέο, βέβαια, σε σχέση με άλλα κακώς κείμενα στα άδυτα των σωφρονιστηρίων. Αλλά πολύ χαρακτηριστικό.

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της «Π», εκεί βρίσκεται έγκλειστος Ελληνας βαρυποινίτης, που εκτίει ποινή φυλάκισης, για ανθρωποκτονία. Ο κρατούμενος που φέρεται να έχει γνώσεις οινοποιίας, με αντικείμενα που βρήκε εντός της φυλακής, έφτιαξε την ιδιόχειρη κατασκευή, παράγοντας ποσότητες τσίπουρου, για προσωπική κατανάλωση και όχι μόνο!

ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ

Πηγές της «Π» αναφέρουν, πως το μίνι αποστακτήριο, λειτουργούσε, ως το μέσο για συναλλαγές μεταξύ κρατουμένων, εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

«Εφτιαχναν ποτό και το αντάλλασαν, με τσιγάρα, ναρκωτικά και αγορές από την καντίνα χωρίς να χρειαστεί να καταβάλλουν χρήματα», αποκαλύπτει μαρτυρία στην «Π», που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις εντός φυλακών.

Η παρασκευή του τσίπουρου γινόταν από μαγιά, σύκα και άλλα φρούτα, που ήταν εύκολο να βρει ο «παραγωγός», μέσα στη φυλακή.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Υπενθυμίζεται, πως ο έλεγχος σε τρεις πτέρυγες με δέκα θαλάμους και τρία κελιά, πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης και τη συνδρομή Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, με μια διμοιρία υποστήριξης και παρουσία Εισαγγελέα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον, 28 αυτοσχέδια μαχαίρια, 3 λάμες, 8 αυτοσχέδιες συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 5,8 γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο. Σε βάρος 13 εγκλείστων σχηματίσθηκε δικογραφία, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων.

Στόχος της αστυνομικής επιχείρησης της 14ης Σεπτεμβρίου, φέρεται πως ήταν η Β' πτέρυγα του «Αγίου Στεφάνου». Εκεί βρίσκονται οι «σκληροί» κρατούμενοι Αλβανικής καταγωγής, που έχουν καταδικαστεί, με πολυετείς καθείρξεις, για βαριά αδικήματα.

Ο συγκεκριμένος χώρος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» χαρακτηρίζεται ως «γκέτο», που κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει. Το άβατο επιχειρήθηκε να σπάσει, με την επέμβαση των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Φαίνεται, πως οι Αλβανοί κρατούμενοι, ήταν υποψιασμένοι από τις πρόσφατες «επισκέψεις» - ένας ακόμα έλεγχος είχε γίνει στις αρχές Αυγούστου - και σε συνδυασμό με τις συνεχείς εφόδους και σε άλλα Σωφρονιστικά Καταστήματα, ανά την Ελληνική επικράτεια, εκτιμάται πως τους οδήγησε, στη λήψη μέτρων. Να εξαφανίσουν δηλαδή, ότι θα μπορούσε να τους βάλεις σε νέους μπελάδες και να τους «φορτώσει» με νέες ποινές.

Στην πτέρυγα τους, οι έρευνες δεν έβγαλαν κάτι, πάρα μόνο ένα κινητό τηλέφωνο κρυμμένο σε μια χελιδονοφωλιά!

Της ΜΑΡΙΑΣ Κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ