«ΠΑΤΡΙΣ» ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Γερμανός τουρίστας εγκατέλειψε τραυματία …και έφυγε για την πατρίδα του

  • Τρίτη, 6 Οκτωβρίου, 2020 - 06:26

Έκανε αναστροφή, τραυμάτισε, εγκατέλειψε και διέφυγε στο εξωτερικό. Όμως αστυνομικοί της Τροχαίας Ηρακλείου κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του ασυνείδητου οδηγού ώστε να κινηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές διαδικασίες.

Πρόκειται, όπως διαπιστώθηκε, για Γερμανό τουρίστα, ο οποίος… βιαζόταν να φθάσει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για την πτήση του και παρ’ ολίγον να στείλει στον…άλλο κόσμο έναν συνάνθρωπό μας.

Το τροχαίο σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, στο ύψος περίπου των αρχαιοτήτων της Κνωσού. Ο οδηγός του κόκκινου επιβατηγού έκανε ξαφνικά αναστροφή με αποτέλεσμα να χτυπήσει και να παρασύρει τον οδηγό διερχόμενης μηχανής.

Και σαν να μην έφθανε αυτό, τον άφησε αβοήθητο στην άσφαλτο και τράπηκε σε φυγή. Η εγκληματική αυτή συμπεριφορά κινητοποίησε στο μέγιστο το προσωπικό της Τροχαίας Ηρακλείου αλλά και αυτόπτες μάρτυρες.  Ο τραυματίας οδηγός της μηχανής, σύμφωνα με πληροφορίες, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο ΠΑΓΝΗ.

Αστυνομικοί της Τροχαίας Ηρακλείου κινήθηκαν ταχύτατα και αποτελεσματικά. «Ξεσκόνισαν» τις κάμερες ασφαλείας σε μεγάλη ακτίνα και αφού ταυτοποίησαν το εμπλεκόμενο όχημα, το εντόπισαν εντός υπαίθριου πάρκινγκ αερολιμένα Ηρακλείου.

Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, το οποίο είχε ενοικιάσει Γερμανός τουρίστας. Δυστυχώς ο εμπλεκόμενος οδηγός είχε προλάβει να διαφύγει με μεσημεριανή πτήση  στη Φρανκφούρτη Γερμανίας…

Ωστόσο σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών στο πλαίσιο του τροχαίου που προκάλεσε, έκθεση και εγκατάλειψη.