“ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ”

“Xτενίζει” τις υποθέσεις εξαφάνισης η ΕΛ.ΑΣ για να ρίξει φως στην υπόθεση της σορού που βρέθηκε στο βαρέλι στην κοίτη του ποταμού

  • Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021 - 06:24

“Χτενίζει” τις εξαφανίσεις των τελευταίων ετών η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου που ερευνά την υπόθεση της μουμιοποιημένης σορού η οποία βρέθηκε την Τρίτη το πρωί στην κοίτη του Πλατανιανού ποταμού “ενταφιασμένο” μέσα σε ένα βαρέλι.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη και δύσκολη υπόθεση που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, στα οποία απαντήσεις θα δοθούν το επόμενο διάστημα μετά την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε από τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και ευρήματα που έχουν ληφθεί – και αναμένεται να ακολουθήσουν περαιτέρω εργαστηριακοί έλεγχοι - μόνο βέβαιο θεωρείται πως πρόκειται για άνδρα, μέσης ηλικίας που παρέμεινε στο βαρέλι πάνω από ένα έτος, ενδεχομένως και δύο ή τρία έτη πίσω. Αυτό, όπως είναι φυσικό διευρύνει το πεδίο ερευνών για την ΕΛ.ΑΣ που πλέον “χτενίζει” όλες τις πιθανές υποθέσεις εξαφάνισης των τελευταίων ετών, προκειμένου να ρίξει φως στην δύσκολη κατά κοινή ομολογία υπόθεση.

Υπενθυμίζεται, ότι από την μέχρι στιγμής εξέταση δεν προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπάρχουν κακώσεις στο σώμα, επομένως δεν μπορεί να προσδιοριστεί για την ώρα η αιτία και ο τρόπος θανάτου. Επιπλέον, δεν μπορεί να απαντηθεί ακόμα εάν το άτομο αυτό ήταν ζωντανό ή νεκρό όταν μπήκε στο βαρέλι. Το σώμα δεν ήταν τεμαχισμένο, όμως λόγω της παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος από το θάνατο, υπήρξε η φυσική αποσύνθεση.

Ωστόσο, τα ρούχα που βρέθηκαν πάνω στο άψυχο σώμα ήταν χειμερινά, κάτι που προσδιορίζει εν μέρει την εποχή, αν και ο ακριβής χρόνος θανάτου, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη. Σε ότι αφορά τα ευρήματα, “κλειδί” στην υπόθεση είναι και η εξέταση της οδοντοστοιχίας που θα δώσει απαντήσεις – αν και εφ' όσων υπάρχουν οδοντιατρικά αρχεία - για το οδοντιατρικό ιστορικό και συνεπώς την ταυτότητα του ατόμου.

Για τη ώρα πάντως όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση, εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να βρουν – σύμφωνα με τα στοιχεία και ευρήματα που έχουν στη διάθεσή τους για την ώρα - ένα σημείο από το οποίο θα ξεκινήσει σταδιακά να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, που έχουν αναλάβει την υπόθεση δεν μπορούν να κινηθούν με βεβαιότητα προς κάποια κατεύθυνση εάν δεν πάρουν στα χέρια τους τις περισσότερες απαντήσεις της ιατροδικαστικής έκθεσης που θα ολοκληρωθεί, όταν προκύψουν και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, πιθανόν σε μερικές εβδομάδες.