Ποιμαντική περιοδεία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' στη Σίφνο

  • Πέμπτη, 13 Ιουλίου, 2017 - 10:55

Τη Σίφνο επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , ο οποίος, αμέσως μετά την άφιξή του, συγκάλεσε Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μονή Βρύσης, στην οποία συζητήθηκαν θεματα ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως, αντηλλάγησαν απόψεις και εδόθησαν στους Κληρικούς κατευθυντήριες οδηγίες.
Το απόγευμα, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε, επί τη Συνάξει του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, στην ειδυλιακή παραθεριστική περιοχή Βαθύ, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σίφνου, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βρύσης και όλων των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία πλήθους προσκυνητών Σιφνίων και παραθεριστών.

Μετὰ το καλωσόρισμα των ξένων επισκεπτών Αγγλιστί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στην ομιλία του αναφέρθηκε στην παρουσία του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στην ιστορία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, στην αποστολή των Αγγέλων, ως Λειτουργικών Πνευμάτων, αποστελλομένων στον κόσμο, για να μεταφέρουν μηνύματα του Θεού, με χαρακτηριστική αναφορά στα κεκραγάρια της εορτής του Ευαγγελισμού, στα οποία αναδεικνύεται η μορφή των Αγγέλων, διά στόματος της Θεοτόκου και της γραφίδος του Υμνωδού,γραφούσης "φαίνει μοι ως άνθρωπος..." και ευχὴθηκε στους προσκυνητές και ιδιαίτερα στα παιδιά, τα οποία εν πληθώρα παρηκολούθησαν τον Εσπερινό, να έχουν πάντα την προστασία του Αρχαγγέλου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', κατά το εξαγγελθέν Πρόγραμμα, θα μεταβεί σήμερα στην Κέα.