Το Φεστιβάλ «ΑΝΩ» συνεχίζει την ανοδική του πορεία

  • Πέμπτη, 24 Αυγούστου, 2017 - 10:37

Με αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού της Σύρου, που κατέκλυσε για δεύτερη φορά τον υπερήφανο και φωταγωγημένο ναό του Σαν Τζώρτζη, συνεχίζεται το Φεστιβάλ «ΑΝΩ». Η προθέρμανση του κλίματος της εκδήλωσης της Τετάρτης 23 Αυγούστου, επιτεύχθηκε με μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία του Χρήστου Παρασκευόπουλου, καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ, με θέμα την ελληνική προέλευση του εκκλησιαστικού οργάνου, ενώ ο εφημέριος του ναού πατέρας Ιωσήφ Πρίντεζης ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία στα καθήκοντα του μεταφραστή της ομιλίας στην αγγλική γλώσσα.

Η συναυλία από τους Στράτο Γκιουλμπάνογλου (εκκλησιαστικό όργανο) και Γιάννη Καΐκη (τρομπόνι) ξεκίνησε χωρίς καθυστέρηση, αφού όλα τα καθίσματα του ναού είχαν καταληφθεί από θεατές πολύ νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της. Με μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιλογή κομματιών, οι δύο δεξιοτέχνες μουσικοί κατάφεραν να ενθουσιάσουν σε τέτοιο βαθμό, που το κοινό δεν άντεξε να συγκρατήσει το χειροκρότημα του για το τέλος της συναυλίας. Οι άψογες εκτελέσεις τόσο των συνθέσεων για σόλο εκκλησιαστικό όργανο και σόλο τρομπόνι, όσο και των έργων που έχουν γραφτεί για τον συνδυασμό των δύο αυτών οργάνων, προσέφεραν στους παρευρισκόμενους μια πρωτόγνωρη και αξέχαστη μουσική εμπειρία. Τη συναυλία παρακολούθησε μαζί με τον Καθολικό Επίσκοπο Σύρου π. Πέτρο Στεφάνου, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργος Μαραγκός.

Το Φεστιβάλ «ΑΝΩ» ολοκληρώνεται το Σάββατο 26 Αυγούστου με τους Χρήστο Παρασκευόπουλο, εκκλησιαστικό όργανο και Ιωάννα-Βασιλική Κοράκη, μετζοσοπράνο. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 8:00 μ.μ. και η διάρκεια της είναι 50 λεπτά. Θα προηγηθεί ομιλία με θέμα «Η συνθετική πορεία του εκκλησιαστικού οργάνου στην ιστορία». «Οι μικροί ξεναγοί της Άνω Σύρου» θα προσφέρουν και το Σάββατο δωρεάν ξεναγήσεις σε όσους/ες ενδιαφέρονται να γνωρίσουν καλύτερα τον μεσαιωνικό οικισμό του νησιού.

Σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα αγγλικά και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Ετικέτες: