Η Σύρος τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Νικόλαο

Με λαμπρότητα, ευλάβεια και θερμή συμμετοχή του ευσεβούς λαού της Σύρου εορτάστηκε η μνήμη του Πολιούχου Σύρου και Εφόρου των απανταχού Ναυτιλλομένων, Αγίου Νικολάου.

Στο πλαίσιο του πάνδημου εορτασμού, σήμερα το πρωί, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη, Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.   

Στη συνέχεια, ακολούθησε λιτανεία της ιεράς Εικόνος και αποτμήματος εκ των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νικολάου με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού Alice Labarche.

Η λιτανεία με τη συμμετοχή των Προσκόπων, των Σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, μαθητικών αντιπροσωπειών, εκπροσώπων των πολιτικών, στρατιωτικών αρχών καθώς και πλήθους κόσμου κατευθύνθηκε στην Πλατεία Μιαούλη, όπου αναπέμφθηκε δέηση υπέρ των ναυτιλομμένων. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός.

Η ιερά Εικόνα κατέληξε στην Πλατεία Κανάρη, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ρίψη στεφάνων στη θάλασσα, στη μνήμη των πνιγέντων ναυτικών από τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’, τον Διοικητή της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος και τον Πρόεδρο των Απόμαχων Ναυτικών. Τιμές απέδωσαν πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, σκάφη και μικρά ιστιοπλοϊκά του Ναυτικού Ομίλου Σύρου.