Η κορύφωση του Θείου Δράματος στις ενορίες της Σύρου

  • Παρασκευή, 6 Απριλίου, 2018 - 18:16
Επιτάφιος Ι. Ναού Τιμίου Σταυρού

Με μεγαλοπρέπεια και σεβασμό στο Θείο Δράμα, που κορυφώνεται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, στολίστηκαν και φέτος οι Επιτάφιοι σε όλους τους Ορθόδοξους και Καθολικούς ναούς της Σύρου.

Κάτοικοι και επισκέπτες συρρέουν από το πρωί σε όλες τις ενορίες του νησιού, συμμετέχοντας ευλαβικά στη χριστιανική παράδοση και εκφράζοντας τη βαθύτατη πίστη τους στον θυσιασθέντα, παθόντα και ταφέντα Κύριο, για να λάβουν την ευλογία Του.

Υπενθυμίζεται ότι, απόψε, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Μιαούλη, η καθιερωμένη συνάντηση των Επιταφίων των Ιερών Ναών της πόλης (Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Αγίου Νικολάου και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος), προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’.

Θα προηγηθεί η περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Καθολικού Ναού Ευαγγελιστρίας.

Το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζεται έχει ληφθεί από: την Ακολουθία Επιταφίου Θρήνου στην Ιερά Μονή Αγίας Βαρβάρας στο Κίνι, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στον Φοίνικα, τον Άγιο Ιωάννη στην Ποσειδωνία, τον Άγιο Νικόλαο στην Ερμούπολη, τον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου, από την περιφορά των Επιταφίων του Ιερού Ναού του Τιμίου Σταυρού στην Παρακοπή και του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος στην Ερμούπολη και από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στην Ερμούπολη.