Μεγάλη Παρασκευή στη Σύρο

Κορύφωση του Θείου Δράματος στη μεγαλοπρεπή Ερμούπολη

Συνάντηση των Επιταφίων στην πλατεία Μιαούλη
  • Σάββατο, 27 Απριλίου, 2019 - 00:03

Πίστη, ελπίδα, γαλήνη, αγαλλίαση αλλά και θαυμασμός για την ομορφιά της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, κατέκλυσαν απόψε το βράδυ τις καρδιές εκατοντάδων επισκεπτών του ιστορικού κέντρου της Ερμούπολης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μια αξέχαστη κατανυκτική εμπειρία.

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η κατά το έθος συνάντηση των Επιταφίων των Ιερών Ναών Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως και Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που καθηλώνει κάθε χρόνο τα βλέμματα των πιστών και όσων επιλέγουν το νησί της Σύρου κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης εορτής της Χριστιανοσύνης.

Μετά την τέλεση της Ακολουθίας του Επιταφίου Θρήνου, ξεκίνησε η Λιτάνευση των Επιταφίων των τριών Ιερών Ναών της πόλης, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, των Προσκόπων, των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι Επιτάφιοι συναντήθηκαν στην πλατεία Μιαούλη, όπου ο Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β' ανάπεμψε δέηση και έστειλε το μήνυμά του για το Πάσχα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της Αναστάσεως του Κυρίου, ο οποίος αποτελεί το φως και την ελπίδα του κόσμου, Στη συνέχεια, η Χορωδία του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου έψαλε εγκώμια και η Φιλαρμονική ανέκρουσε πένθιμα εμβατήρια.

 

Ετικέτες: