"Παντού και πάντα παρών στη ζωή της Εκκλησίας"

  • Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2019 - 13:05

"Σήμερα, για την Εκκλησία μας, η μέρα της Πεντηκοστής, σημαίνει, ότι το Άγιο Πνεύμα, αποκαλύπτει στον κόσμο την κοινότητα των μαθητών του Ιησού, ως 'εκκλησία', δηλαδή ένα λαό, που ο Θεός Πατέρας κάλεσε, ο ενσαρκωμένος Υιός του Θεού συγκρότησε σε Σώμα και το ίδιο το Άγιο Πνεύμα ζωοποίησε με τα δώρα Του φανερώνεται στον κόσμο όλο", τονίζει ανοίγοντας τη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, ο π. Γιάννης Μαραγκός.

Στο Ευαγγελικό απόσπασμα, ο Ιησούς μιλά στους μαθητές του, για την αποστολή τους, λέγοντάς τους, ότι στο πλευρό τους πάντοτε θα στέκεται ως Παρακλητός, το Άγιο Πνεύμα.

Σύμφωνα με τον π. Γιάννη, "εκείνες τις στιγμές, που ο μαθητής θα βρεθεί μπροστά σε κατήγορους, ίσως αμήχανος, γιατί δεν ξέρει πώς να αντιδράσει, ίσως ψυχολογικά πιεσμένος, τότε, έρχεται το 'χέρι βοήθειας' από το Άγιο Πνεύμα".

Μάλιστα τονίζει, πως αυτό συμβαίνει, "έτσι ώστε ο Ιησούς, δια μέσω των μαθητών, αλλά και του Αγίου Πνεύματος, να μην είναι ποτέ παρελθόν μέσα στην Εκκλησία Του. αλλά να είναι παντού και πάντα και σε κάθε ευκαιρία παρών μέσα στη ζωή της Εκκλησίας".