Ο Λόγος του Κυρίου από την Καθολική Εκκλησία Σύρου

Οι άνθρωποι πρέπει πάντα να προσεύχονται

  • Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2019 - 10:24

Η αξία της πίστης και της προσευχής αναλύεται στη σημερινή ευαγγελική περικοπή, στο πλαίσιο της καθιερωμένης διαδικτυακής συνάντησης με τους πιστούς, την οποία πραγματοποιεί σε εβδομαδιαία βάση η Καθολική Εκκλησία και ο π. Γιάννης Μαραγκός.

"To “κέντρο” της σημερινής ευαγγελικής περικοπής που θα μελετήσουμε είναι η πίστη ότι ο Θεός θα εκπληρώσει τις υποσχέσεις του και θα αποδώσει δικαιοσύνη σε όσους τον επικαλούνται. Και ποια είναι η δικαιοσύνη που αποδίδει ο Θεός; Να κάνει, ώστε ο άνθρωπος να γίνει αυτό που τον είχε πλάσει κατ΄ εικόνα και ομοίωσή του. Αυτό είναι και το περιεχόμενο της προσευχής μας, το οποίο τονίζεται και στη σημερινή παραβολή, παρόλο που πολλές φορές μας φαίνεται πως ο Θεός αργεί να εκπληρώσει αυτές τις υποσχέσεις.

Ακολουθεί η παραβολή που είπε ο Ιησούς Χριστός για το θέμα ώστε να κατανοήσουν οι “ακροατές”.

“Εκείνο τον καιρό ο Ιησούς, είπε μια παραβολή για το ότι πρέπει πάντα να προσεύχονται και να μην κουράζονται. Τους είπε: Σε κάποια πόλη ήταν ένας δικαστής, ο οποίος ούτε τον Θεό φοβόταν, ούτε τους ανθρώπους ντρεπόταν. Σε εκείνη την πόλη υπήρχε και μία χήρα γυναίκα και του έλεγε “δώσε μου δίκιο εναντίον των αντιπάλων”. Ο δικαστής για ένα χρονικό διάστημα δεν ήθελε. Αλλά μετά είπε μέσα του, “Αν και τον Θεό δεν φοβάμαι, ούτε ντρέπομαι κανέναν άνθρωπο, επειδή αυτή η χήρα μου έγινε ενοχλητική θα της δώσω το δίκιο της ώστε να μην έρχεται συνεχώς να με ενοχλεί. (...)”.