Κοινωνικά

ΠΝΟ: 24ωρη απεργία στις 3 Σεπτέμβρη

24ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ για την 3η Σεπτεμβρίου, οπότε και τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μέσω ανακοίνωσής της, η διοίκηση οδηγήθηκε στην εν λόγω απόφαση μετά από την "αποτυχημένη έκβαση της συλλογικής διαπραγμάτευσης μεταξύ ΠΝΟ και ΣΕΕΝ για ανανέωση...

Άνδρος: Προσάραξε σε αβαθή το πλοίο Andros Jet

Προσάραξε σήμερα στις 11 το πρωί σε αβαθή στο λιμάνι του Γαυρίου Άνδρου το πλοίο Andros Jet, στο οποίο επέβαιναν 46 επιβάτες. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στο σημείο μεταβαίνει το μεσημέρι ρυμουλκό για τη διαδικασία αποκόλλησής του, ενώ ήδη έσπευσαν άνδρες με πλωτά μέσα του Λιμενικού...

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για μπαστούρωμα ζώων

H Ομοσπονδία μας ενημερώθηκε ότι επισκέπτης του νησιού, ονόματι Κ. Κελίκος, εντόπισε ιπποειδές με δεμένα πόδια (παστουρωμένο).

Επισήμανε δε, ότι βρίσκεται εκεί κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς στέγαστρο.

Επισυνάπτουμε ακολούθως φωτογραφία του ζώου καθώς και χάρτη της τοποθεσίας που...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη "Βραδιά της Κακαβιάς"

Ενημερώνουμε τους δημότες, τους κατοίκους, τους επισκέπτες του νησιού μας, όπως και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι, λόγω διεξαγωγής της εκδήλωσης «Βραδιά Κακαβιάς» στην Τοπική Κοινότητα Φοίνικα, και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2501/10/189-α’ απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κυκλάδων:

    ...

Συντήρηση της τοπικής ιστορίας

Τη συντήρηση μνημείων που αποτελούν “κομμάτια” της τοπικής ιστορίας της Σύρου και ειδικότερα του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου, προωθεί η αρμόδια τοπική Κοινότητα, μέσω αποφάσεών της που έρχονται σε συνέχεια των προτάσεων για τη σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος του 2019.

...

Απόλυτη εγκατάλειψη

Πλήρως παραμελημένη είναι η περιοχή της Αληθινής στη Σύρο, καθώς τόσο η κατάσταση του κεντρικού δρόμου, όσο και η μικρή “πλατεία” επιβεβαιώνουν πως δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία παρέμβαση βελτιωτικού ύφους, καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Το κατεστραμμένο οδόστρωμα με τις...

Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ στο ΤΕΘ Ερμούπολης

Τη Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018 ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε το Τάγμα Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Ερμούπολης Σύρου, με έδρα το Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΖ) ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΖΑΦΕΙΡΗ». Ο Αρχηγός, με το πέρας της ενημέρωσής του, πραγματοποίησε ομιλία προς το...

Νέο περιπολικό για το Λιμεναρχείο Σύρου

Το Λιμεναρχείο Σύρου μετά από πολύμηνη διαδικασία, γραφειοκρατικού κυρίως χαρακτήρα, παρέλαβε ένα εξοπλισμένο περιπολικό όχημα μάρκας NISSAN Χ TRAIL το οποίο αποτελεί ευγενική χορηγία του Παναγιώτη Θεοχαράκη, ιδιοκτήτη της εταιρείας ΝΙΚ.Ι.ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε..

Η δωρεά έγινε αποδεκτή με απόφαση...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ στην Ερμούπολη

Ενημερώνουμε τους δημότες, τους κατοίκους, τους επισκέπτες του νησιού μας, όπως και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι, λόγω διεξαγωγής της εκδήλωσης «Λευκή Νύχτα», και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2501/10/197-α’ απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κυκλάδων:

  • Απαγορεύεται η κυκλοφορία των

  • ...

Πρόληψη και προστασία περιβάλλοντος

Με γοργούς ρυθμούς προωθήθηκαν οι εργασίες αποψίλωσης χόρτων και “καθαρισμού” δέντρων στην περιοχή της Δόξας και ειδικότερα σε αλσύλλιο ευθύνης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, με φόντο την ανάγκη πρόληψης απέναντι στον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, προσωπικό της Δασικής Υπηρεσίας...

Τροποποιήσεις δρομολογίων για το ΠΡΕΒΕΛΗΣ

H ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του καθυστερημένου κατάπλου στο λιμένα του Πειραιά, σε συνδυασμό με την ανάγκη πετρέλευσης , το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΕΒΕΛΗΣ αναμένεται να συνεχίσει τα δρομολόγια του ως ακολούθως:

...

Εξωραϊσμός πεζόδρομου

Την αισθητική αναβάθμιση διάφορων σημείων του Επισκοπειού ζητά η Δημοτική Κοινότητα Άνω Σύρου, δίνοντας έμφαση στον δημοτικό πεζόδρομο της περιοχής και μάλιστα περιμετρικά της πλατείας του Προφήτη Ηλία.

Τα παραδοσιακά πλακόστρωτα του συγκεκριμένου χωριού, αλλά και μεγάλα τμήματα των...

Νέο ΔΣ στο Εργοστασιακό Σωματείο του Νεωρίου με πρόεδρο τον Αντ. Χατζαντώνη

To νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου αναδείχθηκε την Παρασκευή, μετά από την εκλογική διαδικασία που ξεκίνησε χθες το πρωί, με τις κάλπες να κλείνουν στις 4 το μεσημέρι. 

Ο Αντώνης Χατζαντώνης εξελέγη πρόεδρος του Σωματείου και η σύνθεση έχει ως εξής: ...

Λήψη αυξημένων μέτρων λόγω αναγγελίας Θυελλωδών ανέμων

  • Παρασκευή, 10 Αυγούστου, 2018 - 22:20
  • 0 Σχόλια

Σε συνέχεια ανωτέρω (A) σχετικού Δελτίου αναγγελίας θυελλωδών ανέμων από Ε.Μ.Υ. σας ενημερώνουμε:

 

· Κεντρικό Αιγαίο: Τουλάχιστον μέχρι 10/22 UTC βόρειοι βορειοανατολικοί 7 ή 8.

· Στενό καφηρέα: Τουλάχιστον μέχρι 10/22 UTC βόρειοι 8

· Νοτιανατολικό Αιγαίο Ικάριο:...

Αποκατάσταση του κτιρίου της Πυροσβεστικής

  • Παρασκευή, 10 Αυγούστου, 2018 - 06:20
  • 0 Σχόλια

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του έργου αποκατάστασης του κτιρίου και του πύργου ασκήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης έρχεται το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, μετά και την ολοκλήρωση της απαραίτητης τεχνικής μελέτης που εκπόνησε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.

Στο πλαίσιο της...

Ανασφάλεια κατά τις μετακινήσεις

  • Παρασκευή, 10 Αυγούστου, 2018 - 06:14
  • 0 Σχόλια

Την ανησυχία τους για την κατάσταση του οδοστρώματος και τις προσωπικές μετακινήσεις τους στην περιοχή Άδειατα Σύρου, μετέφεραν μόνιμοι κάτοικοι που επικοινώνησαν με την εφημερίδα, οι οποίοι θέλησαν να γνωστοποιήσουν την ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών και των φθορών που έχουν προκληθεί.

...

Αυξημένη ευαισθησία λόγω κινδύνου

Αυξημένα αντανακλαστικά αλλά κι ευαισθησία απέναντι στο περιβάλλον οφείλει να έχει το σύνολο των πολιτών προκειμένου να αποφευχθεί το εφιαλτικό σενάριο πρόκλησης πυρκαγιάς στο νησί της Σύρου.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος να...

Κάλλιο αργά... παρά ποτέ

Τα τελευταία 24ωρα άρχισαν να διακρίνονται οι οριζόντιες σημάνσεις – προειδοποιητικού και απαγορευτικού χαρακτήρα – σε κεντρικά σημεία της Ερμούπολης, κατόπιν εργασιών επισήμανσης αυτών με φόντο την αυξημένη κίνηση της τουριστικής περιόδου.

Ο μεγάλος όγκος οχημάτων και δικύκλων, καθώς...

Βελτιώσεις για την ασφάλεια πολιτών

Την αποκατάσταση του άκρως προβληματικού οδοστρώματος όπισθεν του αλιευτικού καταφυγίου της Αζολίμνου ζητά η Δημοτική Κοινότητα Βάρης, στο πλαίσιο των προτάσεών της για τη σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος του 2019.

Συγκεκριμένα, έχοντας γίνει αποδέκτης των παραπόνων των κατοίκων της...

Ετήσια συντήρηση του ιστορικού σκάφους ΟΥΣΥΡΑ

Για άλλη μια χρονιά το ιστιοπλοϊκό σκάφος ανοικτής θάλασσας του Ομίλου μας «ΟΥΣΥΡΑ» φιλοξενήθηκε δωρεάν στις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου «Ταρσανάς» στα πλαίσια της ετήσιας συντήρησης του. 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνος του Ναυπηγείου για την ευγενική χορηγία τους και όλο το...

Σελίδες