Τοποθέτηση αντιολισθητικών ταινιών στην κεντρική κλίμακα του Δημαρχιακού Μεγάρου και συγκεκριμένα στον εσωτερικό χώρο του

Μέτρα... ενάντια στην ολισθηρότητα

Ενέργειες προληπτικού χαρακτήρα αναφορικά με το σοβαρό θέμα της ολισθηρότητας που παρατηρείται στην κεντρική εσωτερική κλίμακα του Δημαρχιακού Μεγάρου ανέπτυξε η Τεχνική Υπηρεσία, προκειμένου να περιορίσει τον βαθμό ενδεχόμενου ατυχήματος σε επισκέπτη ή δημότη.

Συγκεκριμένα, πέραν των δύο ενημερωτικών πινακίδων που διατηρούνται τόσο στην έναρξη της κλίμακας, όσο και στο τέλος της στον β΄ όροφο του Δημαρχείου προκειμένου οι πολίτες να πληροφορούνται εγκαίρως και να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή, το Τμήμα Μικρών Έργων προέβη στην τοποθέτηση αντιολισθητικών ταινιών σε κάθε σκαλοπάτι.

Ειδικότερα, η τοποθέτησή τους έχει γίνει στο κομμάτι της κλίμακας το οποίο έχει παρουσιάσει τις μεγαλύτερες φθορές εξαιτίας της καθημερινής χρήσης της εδώ και πολλές δεκαετίες, με σκοπό την ασφαλή άνοδο και κάθοδο των πολιτών.

Πρέπει να σημειωθεί πως, η εν λόγω κλίμακα που χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερη τεχνοτροπία της και είναι σχεδόν μοναδική σε κτίρια της χώρας που δεν έχει βάση, δεν “τραυματίζεται” αισθητικά από την τοποθέτηση των αντιολισθητικών ταινιών, γεγονός πολύ σημαντικό.