Παρέμβαση αιρετών για την επισήμανση των διαβάσεων πεζών στο κέντρο της Ερμούπολης λόγω αυξημένης κίνησης και επισκεψιμότητας

Μετά βίας διακρίνονται... κυρίως τη νύχτα

Το ζήτημα της ασφαλούς διέλευσης των πεζών στις κεντρικές οδούς της Ερμούπολης έθεσε επί τάπητος αιρετό μέλος της αντιπολίτευσης, ζητώντας την υλοποίηση εργασιών επισήμανσης των διαβάσεων προκειμένου η μετακίνηση πολιτών κι επισκεπτών, να πραγματοποιείται με ασφάλεια.

Σύμφωνα με την παρατήρηση που εκφράστηκε προς τη Δημοτική Αρχή, στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από μέλος της μειοψηφίας, κατέστη κατανοητό πως την παρούσα χρονική περίοδος οπότε και η κυκλοφοριακή κίνηση οχημάτων και δικύκλων είναι αυξημένη, επιβάλλεται η λήψη “μέτρων” που θα ευνοούν την ασφαλή μετακίνηση των πεζών.

Η πιο απλή κίνηση ανταπόκρισης των αρμοδίων στο εν λόγω αίτημα, αποτελεί η τόνωση των διαβάσεων, αφού κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, διευκρινίσθηκε πως, μετά βίας είναι διακριτές από τους πεζούς.

Η ανησυχία μεταφέρθηκε δημοσίως δε, καθώς όπως τονίσθηκε, παρατηρείται καθημερινά και μάλιστα σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης, η μη διευκόλυνση των επισκεπτών, πολλοί εκ των οποίων, αφού δεν διακρίνουν τις διαβάσεις, διασχίζουν χωρίς ασφάλεια τις κεντρικές οδούς.

Χαρακτηριστικά σημεία, οι είσοδοι κι έξοδοι στο λιμάνι της Ερμούπολης, καθώς επίσης η έναρξη της οδού Ελ. Βενιζέλου, όπως επίσης και η οδός Νικηφόρου Μανδηλαρά πλησίον ΙΚΑ.

 

Ετικέτες: