Απαραίτητες οι εργασίες ενίσχυσης των διαγραμμίσεων σε κομβικά και πολυσύχναστα σημεία της Ερμούπολης

Επιτακτικές παρεμβάσεις λόγω επισκεψιμότητας

Σοβαρά ατυχήματα μπορούν να προκληθούν από τη μη τήρηση του ΚΟΚ και των προειδοποιητικών σημάτων και πινακίδων στο κέντρο της Ερμούπολης την τρέχουσα περίοδο, με την ενίσχυση και των διαγραμμίσεων σε κύρια και κομβικά σημεία να κρίνεται επιβεβλημένη, προς εξυπηρέτηση και “προστασία” κυρίως των επισκεπτών.

Με φόντο την αυξημένη επισκεψιμότητα που καταγράφεται στο νησί κι ως εκ τούτου την αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων και δικύκλων, η ενίσχυση των διαγραμμίσεων σε αρκετά κεντρικά σημεία κρίνεται απαραίτητη, ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενο ατύχημα και τραυματισμός οδηγών.

Βασικές θέσεις στις οποίες πλέον δεν διακρίνεται καμία διαγράμμιση αποτελεί η πλατεία Ηρώων και ο σχετικός κόμβος, καθώς οι είσοδοι που οδηγούν σε αυτόν παραβιάζονται συστηματικά χωρίς να τηρείται η στάση (Stop) από τους διερχόμενους οδηγούς, ενώ επιπλέον και οι διαγραμμίσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου όπως κυρίως οι διαβάσεις, καθώς ακόμη και οι διαβάσεις πεζών στις εξόδους και τις εισόδους των περιφερειακών χώρων στάθμευσης.

Η λήψη απόφασης για άμεσες εργασίες από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία αξιολογείται επιτακτική για την ασφάλεια των οδηγών και των πεζών.