Φθορές και ασυνειδησίας πράξεις παρατηρούνται στην ιστορική εξέδρα της μουσικής στην πλατεία Μιαούλη

Ένα μνημείο στο έλεός του

Αναμενόμενη φθορά μα και καταστροφικού χαρακτήρα πράξεις θίγουν την εικόνα της ιστορικής (Παγκαλείου) εξέδρας στην πλατεία Μιαούλη, η οποία και αποτελεί ένα σημαντικό μνημείο για τη Σύρο, που ολοκληρώνει το σπουδαίο αρχιτεκτονικό κάλλος που “δεσπόζει” στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης.

Το μαρμάρινο μνημείο επί του οποίου έχει φιλοτεχνηθεί η μορφή του Απόλλωνα και των εννέα μουσών πέραν των όποιων φθορών παρουσιάζει εξαιτίας του σκληρού προσώπου του χρόνου, αντιμετωπίζει και την ανθρώπινη ασυνειδησία.

Συγκεκριμένα, στίγματα από αναψυκτικά και κάθε είδους αλκοολούχα ποτά διαπιστώνονται στον εσωτερικό χώρο της εξέδρας και στο δάπεδό της, ενώ περιμετρικά στο μαρμάρινο τοιχίο της, παρατηρούνται συνθήματα και γραμμένες λέξεις με ανεξίτηλα χρώματα και μαρκαδόρους.

Παράλληλα, καθώς αποτελεί έναν χώρο συνάντησης αρκετών νέων διαπιστώνονται δυστυχώς αρκετά απορρίμματα και συσκευασίες, που θα μπορούσαν να έχουν απορριφθεί στον κάδο που βρίσκεται πλησίον της εξέδρας.

Το συγκεκριμένο μαρμάρινο μνημείο έρχεται να προσδώσει ακόμη περισσότερη χάρη και ομορφιά στην πλατεία Μιαούλη με το ιστορικό και μεγαλόπρεπο Δημαρχιακό Μέγαρο κι ως εκ τούτου, η προάσπιση του ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού χαρακτήρα του, λογικά θα έπρεπε να αποτελεί υπόθεση όλων.