Εργασίες ομαλοποίησης του πλακόστρωτου πλησίον του Καθολικού Ι.Ν. Ευαγγελίστριας στην Ερμούπολη για την τοποθέτηση ράμπας ΑΜΕΑ

Αποκατάσταση για ομαλή μετακίνηση

Mέριμνα για την ομαλή μετακίνηση ατόμων κι κινητικά προβλήματα ανέπτυξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης σε κύρια περιοχή της πόλης, προβαίνοντας στην αποκατάσταση τμήματος πλακόστρωτου δρόμου στο ύψος της οδού Ευαγγελιστρίας στην Ερμούπολη.

Ειδικότερα, συγκεκριμένα τμήματα του πλακόστρωτου δρόμου παρουσίαζαν ζημιές και φθορές, με αποτέλεσμα όχι μόνον οι πεζοί, αλλά και οι συμπολίτες μας με αναπηρικά αμαξίδια που διέρχονται από το εν λόγω σημείο, να διαπιστώνουν πως οι πλάκες μετακινούνται και δεν είναι σταθερές.

Δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη περιοχή δε, πλησίον του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας της Ερμούπολης διαμένουν κάτοικοι που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, κρίθηκε επιβεβλημένη η άμεση αποκατάσταση του δρόμου, προκειμένου η τοποθέτηση ράμπας ΑΜΕΑ να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια, ώστε να αποφεύγεται ο κίνδυνος πτώσης των συμπολιτών μας.

Σημειώνεται μάλιστα, πως στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει ξύλινη ράμπα, η οποία διευκολύνει στην άνοδο των ατόμων με κινητικά προβλήματα που πολλές φορές χρησιμοποιούν και αναπηρικό αμαξίδιο στις μετακινήσεις τους.

Για λίγες ώρες χθες, παρέμειναν τοποθετημένοι και οι προειδοποιητικοί κώνοι από την αρμόδια υπηρεσία, μετά το πέρας των εργασιών.