Αίτημα της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Σύρου για την περιοχή του Επισκοπειού

Εξωραϊσμός πεζόδρομου

  • Δευτέρα, 13 Αυγούστου, 2018 - 06:14

Την αισθητική αναβάθμιση διάφορων σημείων του Επισκοπειού ζητά η Δημοτική Κοινότητα Άνω Σύρου, δίνοντας έμφαση στον δημοτικό πεζόδρομο της περιοχής και μάλιστα περιμετρικά της πλατείας του Προφήτη Ηλία.

Τα παραδοσιακά πλακόστρωτα του συγκεκριμένου χωριού, αλλά και μεγάλα τμήματα των ιδιαίτερων και καταπράσινων δρόμων του, έχουν παρουσιάσει σημαντικές φθορές με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος για τους πεζούς και για όσους διέρχονται από το σημείο.

Με φόντο τη συζήτηση στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινότητας για τα προβλήματα της περιοχής, αναδείχθηκαν οι ανάγκες του Επισκοπειού, με τα μέλη να προσδιορίζουν συγκεκριμένα αιτήματα προς την Τεχνική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, θέτουν σε προτεραιότητα την αισθητική βελτίωση της περιοχής του Επισκοπειού, η οποία διακρίνεται για το ιδιαίτερο κάλλος της και το όμορφο και καταπράσινο τοπίο της.

Στο πλάνο του Τεχνικού Προγράμματος του 2019 τα μέλη πρότειναν τον εξωραϊσμό της συγκεκριμένης θέσης, προκειμένου οι δημότες να έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν με ασφάλεια τον περίπατό τους.