Τοποθέτηση ειδικών εύκαμπτων κολωνακίων στην παραλιακή ζώνη Ερμούπολης στο ύψος του “kiss and ride”

Πιλοτική εφαρμογή

Τα τελευταία 24ωρα προχώρησε στην τοποθέτηση πλαστικών εύκαμπτων μικρών κολωνακίων στην παραλιακή ζώνη της Ερμούπολης, το Λιμενικό Ταμείο Σύρου, το οποίο με απόφασή του προχωρά στην εφαρμογή ενός “μέτρου” για να περιορίσει την παράνομη στάθμευση στο παραλιακό μέτωπο.

Πρόκειται για μία απόφαση που είχε ληφθεί λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου με σκοπό να εφαρμοστεί πιλοτικά στην “καρδιά” του θερινού διαστήματος, ωστόσο, τελικά η υλοποίησή της προωθήθηκε μετά το πέρας του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου, ώστε να καταγραφεί η απόδοση του μέτρου.

Σημειώνεται πως, τα πλαστικά μικρά εμπόδια... τοποθετήθηκαν κατά μήκος του οδοστρώματος στο ύψος του kiss and ride και μάλιστα επί της διπλής διαχωριστικής γραμμής ώστε να μην μπορούν να σταθμεύουν παράνομα οι οδηγοί και να εξυπηρετείται απρόσκοπτα η ροή οχημάτων, δικύκλων, μικρών φορτηγών, mini bus αλλά κι επιβατών των πλοίων.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως το ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Σύρου είχε αναφέρει σε συνεδρίασή του ως αρχική σκέψη την τοποθέτηση μεγαλύτερου αριθμού πλαστικών εμποδίων προκειμένου να τηρείται ο ΚΟΚ από τους οδηγούς σε ευρύτερο τμήμα του οδοστρώματος, στο οποίο σταθερά παρατηρείται παράνομη συμπεριφορά, ωστόσο, αναμένεται προσεχώς η αναλυτική ενημέρωση από τον πρόεδρο Δημήτρη Κοσμά, με φόντο και την απόδοση του “μέτρου”.