Εργασίες άρσης επικινδυνότητας κτιρίου στην οδό Χίου στην Ερμούπολη

Πρόληψη κατάρρευσης...

  • Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου, 2018 - 06:14

Προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια των πεζών που διέρχονται από την οδό Χίου έλαβε η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, προωθώντας εργασίες άρσης επικινδυνότητας εγκαταλελειμμένου κτιρίου στην παραδοσιακή αγορά της πόλης.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί οι εργάτες τοποθέτησαν σκαλωσιές περιμετρικά σχεδόν του μικρού γωνιακού κτιρίου της οδού Χίου, προκειμένου να ακολουθήσουν παρεμβάσεις. Όπως είχε επισημανθεί κατά το παρελθόν και μάλιστα σε δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από την παράταξη της Κίνησης Πολιτών Σύρου, το εν λόγω κτίριο παρουσίαζε αρκετά προβλήματα, όπως αποκόλληση σοβάδων, τμημάτων εξοπλισμού στις επιφάνειές του, αλλά και τμημάτων των κουφωμάτων.

Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, ο Δήμος όφειλε να μεριμνήσει για την καθαίρεση του συνόλου των επικίνδυνων μερών του και να προβεί σε εργασίες άρσης επικινδυνότητας.

Σημειώνεται πως για όσο χρονικό διάστημα είναι σε εξέλιξη οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις, άκρως απαραίτητο είναι να έχουν αυξημένα αντανακλαστικά οι πολίτες για την ασφάλειά τους.