Σε εξέλιξη εργασίες από αρμόδιες Αρχές σε εγκαταλελειμμένα ακίνητα της Ερμούπολης, της Νεάπολης και των ευρύτερων περιοχών

Συνεχείς προσπάθειες “υποστυλώσεων” κτιρίων

  • Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου, 2019 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 20 Φεβ. 2019 - 20:01

Εντατικές εργασίες “υποστυλώσεων” διαπιστώνονται τον τελευταίο καιρό σε εγκαταλελειμμένα κτίρια της Σύρου και κυρίως της πόλης και των ευρύτερων περιοχών αυτής, από αρμόδιες Αρχές, οι οποίες επιφορτίζονται με το έργο άρσης επικινδυνότητας, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων.

Εκτεταμένες εργασίες υποστήριξης του κουφαριού ενός ακόμη κτιρίου που λειτούργησε ως εργοστάσιο κατά το παρελθόν στην περιοχή της Νεάπολης (Αδελφοί Αποστόλου), ολοκληρώθηκαν προ ημερών, ώστε να εξασφαλίζονται συνθήκες ασφαλούς διέλευσης των οδηγών και των πεζών από το συγκεκριμένο σημείο.

Ειδικότερα, το εν λόγω ακίνητο έρχεται να προστεθεί στα κτίρια που καθ΄ όλη τη διάρκεια του τελευταίου διαστήματος δέχονται σοβαρές εργασίες υποστήριξης των μερών τους που έχουν απομείνει στη θέση τους, με σκοπό τον περιορισμό του βαθμού πρόκλησης ατυχημάτων. Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν και οι παρεμβάσεις στα κτίρια του Λαδόπουλου, όπως και προ μερικών εβδομάδων σε ακίνητο στην αγορά της οδού Χίου.

Σημειώνεται πως, αν και τα περισσότερα είναι πλέον αγνώστου ιδιοκτήτη ή και πλήρως εγκαταλελειμμένα, ωστόσο, είτε η πλευρά της Πολεοδομίας, είτε η πλευρά του ΟΑΕΔ, επιφορτίζονται με τις διαδικασίες άρσης της επικινδυνότητας προς εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών.