Σε εξέλιξη οι εργασίες πλακόστρωσης των παραδοσιακών οδοστρωμάτων στην πλατεία Στ. Βαφία

Επούλωση... απορρίμματα και “μπάζα”

Σε εξέλιξη είναι οι σωτήριες παρεμβάσεις στα πλακόστρωτα της Ερμούπολης, με τη σχετική εργολαβία να “τρέχει” την παρούσα περίοδο στην πλατεία Στ. Βαφία καθώς και σε τμήματα πλησίον του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Εργασίες αποκατάστασης των πλακών και των μαρμάρων που έχουν καταστραφεί τον τελευταίο καιρό, έρχονται να αναδείξουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα των όμορφων οδοστρωμάτων της Ερμούπολης, βελτιώνοντας παράλληλα τις συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης για τους πεζούς καθώς και για τους οδηγούς δικύκλων.

Η επούλωση των μαρμάρινων πλακόστρωτων αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της πόλης, πολλώ δε μάλλον του ιστορικού κέντρου, αφού ταιριάζουν απόλυτα με τον ιδιαίτερο νεοκλασικό χαρακτήρα της πόλης.

Ο πρόσφατες εργασίες όμως, δεν συνοδεύτηκαν από την άμεση απομάκρυνση των επιπλέον μαρμάρων, οι οποίες κι έχουν τοποθετηθεί στο μικρό κηπάριο στης εισόδου της πλατείας Στ. Βαφία.

Πέραν της άμεσης απομάκρυνσης για λόγους πρόληψης ενδεχόμενου ατυχήματος των κατοίκων και δη των παιδιών που παίζουν στην πλατεία, απαιτείται και η φροντίδα του μικρού κήπου, εντός του οποίου κι έχουν αφεθεί μπάζα, παλιά έπιπλα αλλά ακόμη και πινακίδες ρύθμισης κυκλοφορίας.

 

 

Ετικέτες: